Μενού

Παπαγάλος με κόκκινη κορόνα

Shares 0

Γενικές πληροφορίες

Ένα από τα παλαιότερα μέλη των Parakeets των βοσκότοπων που εξημερώθηκε, ο παπαγάλος με κόκκινη κορόνα είναι μια ράτσα με πλούσια ιστορία και εξαιρετικές ποιότητες. Ενώ ξεχωρίζουν από την πολύχρωμη και φωτεινή εμφάνισή τους, έχουν ακόμα μία αξιαγάπητη προσωπικότητα. Υπάκουοι και φιλικοί, είναι καλά κατοικίδια, ειδικά όταν κρατούνται σε ζευγάρια σε κλουβιά.

Φυσικό περιβάλλον

Οι parakeets των βοσκότοπων είναι σίγουρα ένα διάσημο και εύκολα διαχωρίσιμο είδος στην Αυστραλία. Ευημερούν στο νοτιοδυτικό μέρος της ηπείρου, από το ποτάμι Moore, μέχρι όλο το δρόμο μέχρι την ακτή. Περισσότερο ευρισκόμενοι σε αραιά μέρη, δασοτόπους Ευκάλυπτων, είναι επίσης ένα κοινό θέαμα σε συγκεκριμένες αστικές περιοχές όπως πάρκα και κήποι. Έχουν γίνει οικόσιτοι μόνο τα τελευταία χρόνια –τεράστιος αριθμός αυτών ων παπαγάλων εξήχθησαν και εκτράφηκαν με επιτυχία στην Αγγλία το 1909. Σήμερα, είναι διάσπαρτοι και ένα είδος ελάχιστης ανησυχίας, με τα νούμερα πάντοτε να αυξάνουν.

Γενική περιγραφή

Οι περισσότεροι από τους Αυστραλιανούς parakeets των βοσκότοπων είναι ίδιοι στη φυσική τους εμφάνιση. Ο παπαγάλος με την κόκκινη κορόνα είναι μακρινός ξάδελφος των Rosellas και μοιράζεται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά μαζί τους. Θα προσέξετε το μικρό κεφάλι και το κοντό, σχεδόν μικροσκοπικό ράμφος, όπως ακόμα και τη μακριά και πλατιά ουρά. Οι ενήλικες φτάνουν το γενικό μάκρος των 15 ιντσών (37 εκατοστά) και ζυγίζουν περίπου 5 ουγκιές (155 γραμμάρια). Κρατήστε σημειωμένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του μάκρους καταλαμβάνεται από την ουρά, που μπορεί συχνά να είναι ίση ή μακρύτερη του σώματος. Αυτή η οικογένεια είναι γνωστή για τον ακραίο σεξουαλικό διμορφισμό τους, που σημαίνει ότι τα αρσενικά και θηλυκά είναι τελείως διαφορετικά όσον αφορά τα χρώματα.

Λόγος και ήχοι

Η οικογένεια δεν είναι πολύ διάσημη όταν πρόκειται για ομιλία. Μικρά πουλιά όπως ο παπαγάλος με την κόκκινη κορόνα δεν έχουν την ικανότητα να μιλάνε πολύ καλά. Η μίμηση είναι πιθανή, αλλά σπάνια. Ό,τι έχουν είναι οι φυσικές εκκλήσεις τους. Αυτές δεν είναι πάντοτε σκληρές ή ανυπόφορες, ειδικά αν τα πουλιά είναι μεγαλωμένα στο χέρι. Αποτελούνται από υψηλής συχνότητας και μερικές φορές διαπεραστικά μελωδικά τιτιβίσματα, ή τις μοναδικές κλήσεις συναγερμού τους. Όταν νιώθουν κίνδυνο, θα αφήσουν μία σειρά διαπεραστικών μπιπ. Αν και όχι υπερβολικά ηχηρά, μπορεί να είναι ακόμα η τέλεια λύση για νοικοκυριά και κλουβιά.

Χρώματα

Η εμφάνιση του παπαγάλου αυτού είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Τόσο φωτεινός και ποικίλος συνδυασμός χρωμάτων σπάνια συναντάται και κάνει αυτά τα πουλιά μοναδικά και καθηλωτικά. Τα αρσενικά έχουν μία ήπια πράσινη ράχη, ουρά και φτερά και κιτρινοπράσινα καπούλια. Ο θώρακας και η κοιλιά είναι μπλε και μωβ, ενώ οι πόροι είναι κόκκινοι Τα μάγουλα και το πιο χαμηλό μισό του κεφαλιού είναι κίτρινα ή κιτρινοπράσινα και το πάνω μισό του κεφαλιού είναι ανοιχτό κόκκινο, κάτι που τους δίνει το όνομά τους. Τα θηλυκά είναι γενικά ίδια, αλλά με εμφανέστατα πιο βαρετά χρώματα και μία πράσινη γραμμή πάνω από τα μάτια. Αυτό βοηθάει στο να τα ξεχωρίζουν. Χωρίς αμφιβολία, αυτοί οι παπαγάλοι είναι μοναδικοί και γοητευτικοί από κάθε άποψη.

Φροντίδα και φαγητό

Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ή ειδικές απαιτήσεις όταν πρόκειται για τη δίαιτα των parakeets των βοσκότοπων γενικά. Το κύριο μέρος των παπαγάλων με κόκκινη κορόνα είναι καρποί. Μία κοινή μίξη εμπορικών καρπών με βρόμη, κεχρί και σπόρους καναρινιών είναι η καλύτερη αρχή. Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σέσκουλο, λάχανο, σόγχο και στελλάρια. Αυτοί οι παπαγάλοι απολαμβάνουν το μπάνιο, έτσι θα χρειαστεί να τους παρέχετε με κάποια σπρέι για το κεφάλι ή πιάτα για μπάνιο. Για να βοηθήσετε τα κατοικίδια να προσαρμοστούν και να κοινωνικοποιηθούν πιο πολύ, πρέπει να τους προσφέρετε ποικίλα παιχνίδια για παπαγάλους για να τα κρατήσετε σε εγρήγορση και σε ψυχαγωγία.

Υγεία και κοινές καταστάσεις

Η μεγαλύτερη απειλή για τον παπαγάλο με κόκκινη κορόνα είναι ο περιορισμένος χώρος. Αποφύγετε τα περιορισμένα και τα πολύ μικρά κελιά καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα. Αυτό που χρειάζονται αντίθετα είναι πολύς χώρος και δωμάτιο για ελεύθερο φως και άσκηση. Για πολλούς ιδιοκτήτες, ένα κελί ή ένα δωμάτιο για πτηνά είναι η καλύτερη λύση, καθώς δίνει στο πτηνό ένα πιο φυσικό περιβάλλον. Το είδος αυτό χρειάζεται ένα κλουβί, δωμάτιο για πτηνά ή ένα ευρύχωρο κλουβί για να ευημερήσει σαν κατοικίδιο.

Προσωπικότητα και συμπεριφορά

Αυτοί οι παπαγάλοι έχουν ίσως τα καλύτερα χαρακτηριστικά των parakeets των βοσκότοπων. Έχουν ένα χαριτωμένο ταπεραμέντο και μια γοητευτική εμφάνιση. Ένα τέτοιο κατοικίδιο αγαπάει το παιχνίδι και δείχνει την ενεργητική του πλευρά κατά τη διάρκεια ου παιχνιδιού – που πηγαίνει με το λεπτό σώμα τους. Γενικά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι ενθουσιασμένοι από την ψυχαγωγική φύση αυτών των Αυστραλιανών παπαγάλων. Όσο παρέχετε καλή φροντίδα και συνθήκες ζωής στο νέο κατοικίδιο, μπορείτε να βασιστείτε στο ότι θα έχετε ένα φτερωτό φίλο για τα επόμενα χρονια!

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close