Μενού

Παλεύετε να βρείτε το κατάλληλο δώρο; Δοκιμάστε μια από αυτές τις τέλειες δωρεές για γάτες

Shares 0

Το να δίνεις προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση. Ξέρετε τι μπορεί να το κάνει ακόμα καλύτερο; Όταν το δώρο σας δεν είναι σημαντικό μόνο για τον παραλήπτη αλλά ακόμη πρόκειται να ωφελήσει τους τετράποδους φίλους που αγαπούν περισσότερο: τις γάτες. Εάν ψάχνετε για ένα δώρο για ένα γατόφιλο γνωστό σας, σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά στο όνομά τους σε ένα φιλοζωικό οργανισμό που βοηθάει όλες αυτές τις γάτες που δεν έχουν μόνιμο σπίτι.

Για να σας δώσουμε ορισμένες ιδέες, βρήκαμε μια λίστα με ορισμένους τέλειους φιλοζωικούς οργανισμούς. Ξέρουμε ότι δεν έχει ο καθένας την ίδια άποψη για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος –έτσι ενώ οι διαχειριστές μας αγαπούν αυτούς τους οργανισμούς, ενθαρρύνουμε τον καθένα να κάνει τη δική του έρευνα και να ακολουθήσει τις πεποιθήσεις του όταν πρόκειται για τις δωρεές. Κάθε δωρεά που ωφελεί γάτες και οι οργανισμοί που νοιάζονται για αυτές κάνει τις καρδιές μας γεμάτες και τον κόσμο λίγο πιο λαμπερό.

Εδώ είναι ορισμένοι οργανισμοί που ίσως σκεφτείτε να κάνετε δωρεά ένα αγαπημένο δώρο για ένα γατόφιλο στη ζωή σας.

Senior Cat Action Network

Είναι λυπηρό ότι πολλές ηλικιωμένες γάτες καταλήγουν σε καταφύγια για διάφορους λόγους –ίσως ο ιδιοκτήτης τους απέθανε, η οικογένειά τους δεν αντέχει τους ιατρικούς λογαριασμούς ή ίσως δεν έχουν το χρόνο να παρέχουν την επιπρόσθετη φροντίδα που απαιτούν αυτές οι ηλικιωμένες γάτες. Ο οργανισμός αυτό βοηθάει στην παροχή βοήθειας σε αυτές τις γάτες “σε έναν καιρό που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ κι αξίζουν εξίσου ένα ασφαλές σπίτι για να αποκαλούν δικό τους.”

Αυτός ο μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός αντιπροσωπεύει νομικά ηλικιωμένες γάτες (με ηλικία από 15 και πάνω) που δεν έχουν πια τα θαλπερά σπίτια που αξίζουν. Επειδή κάποια κέντρα κάνουν ευθανασία σε ζώα με ιατρικά προβλήματα –ακόμη κι ασήμαντα- εξαιτίας της ηλικίας το Senior Cat Action Network χρηματοδοτεί το ιατρικό κόστος ηλικιωμένων αιλουροειδών και παρέχει επιπρόσθετη φροντίδα εκεί που μπορεί. Αν βιώσατε ποτέ την αγάπη μιας ηλικιωμένης γάτας, τότε γνωρίζετε τι διαφορά μπορεί να κάνει αυτό το δίκτυο και παρόμοιοι φιλοζωικοί οργανισμοί.

EveryCat Health Foundation

Cropped image of beautiful female doctor veterinarian with stethoscope is examining cute grey cat at vet clinic. (Cropped image of beautiful female doctor veterinarian with stethoscope is examining cute grey cat at vet clinic., ASCII, 113 components,

Συνήθως, όταν σκέφτεστε για έρευνα ζώων, οι εικόνες στο μυαλό σας δεν είναι και τόσο όμορφες. Ξέρετε τι άλλο δεν είναι ωραίο; Όταν κάτι πάει στραβά με τη γάτα σας και παίρνετε την ίδια απάντηση από τον κτηνίατρό σας: “Λοιπόν, δεν έχει γίνει πολλή έρευνα για αυτό το θέμα, έτσι δεν ξέρουμε τι γίνεται ή πώς να το σταματήσουμε…” Προφανώς, η έρευνα στην υγεία των αιλουροειδών έχει μείνει σοβαρά πίσω –ειδικά όταν σκεφτείτε πόσες γάτες είναι εκεί έξω στον κόσμο.

Μπείτε στο EveryCat Health Foundation. Αυτός ο ρηξικέλευθος οργανισμός είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική πηγή που χρηματοδοτεί τις χορηγίες για την ιατρική έρευνα των αιλουροειδών. Χρηματοδοτεί μόνο μελέτες με αυστηρά ανθρώπινες οδηγίες και οι χρηματοδοτήσεις τους έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανακάλυψη της γιατρειάς για πολλά προβλήματα, όπως η μεταδοτική περιτονίτιδα και η φλεγμονή του εντέρου. Όταν πρόκειται για την υγεία της γάτας, όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες απαντήσεις. Ένα δώρο σε αυτό το φιλοζωικό οργανισμό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τις βοηθήσετε.

Alley Cat Allies

A stray cat is sitting on the windowsill behind bars.

Ένας αληθινός γατόφιλος δεν κάνει διακρίσεις εναντίον οποιασδήποτε γάτας. Είτε είναι βρόμικη γάτα, είτε κατσούφης, είτε άγρια είτε ηλικιωμένη –είναι πάλι γάτα και επομένως απίθανο να μην την αγαπάτε. Η συμμαχία αυτή εργάζεται για να βελτιστοποιήσει τις ζωές όλων των γατών αντιπροσωπεύοντας νομικά τις γάτες όλων των ειδών, με μία εστίαση στις άστεγες γάτες, μέσω προγραμμάτων με καταφύγια, εκπαίδευση, αντιπροσώπευση που υποστηρίζει τη μη βία και νομοθέτηση.

Εκτιμάται ότι πάνω από 70 εκατομμύρια άγριες ή άστεγες γάτες υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρα δεν είναι μικρή δουλειά. Από το να βοηθούν κοινότητες να εφαρμόζουν Trap-Neuter-Return προγράμματα μέχρι την προσφορά βοήθεια σε σχεδιασμό και απόκριση σε καταστροφές, ο οργανισμός αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό ηγέτης στον πόλεμο για τα δικαιώματα κάθε γάτας –ειδικά για τις άγριες και τις ξεχασμένες. Είναι ένας φιλοζωικός οργανισμός για να έχετε στο νου σας.

North Shore Animal League America

Το North Shore Animal League America είναι αφοσιωμένο στην πρόοδο του κινήματος No-Kill, με 2000 καταφύγια-συντρόφους σε όλη τη χώρα που αφοσιώνονται στο να βοηθήσουν τις γάτες (και τους σκύλους) να βρουν ένα αληθινό σπίτι. Μαζί με εκπαιδευτικές καμπάνιες που επικεντρώνονται στις ανάγκες των κατοικίδιων σε καταφύγια, ο οργανισμός παρέχει χρηματοδότηση για φροντιστικά προγράμματα άγριων γατών της κοινότητας και επιβλέπει το SpayUSA network, ένα εθνικό παραπεμπτικό δίκτυο για χαμηλού κόστους στείρωση και προγράμματα ευνουχισμού.

Η North Shore Animal League America δεν έχει μόνο ένα δικό της καταφύγιο, αλλά έχει επίσης προγράμματα διάσωσης, περιλαμβανομένων κινητές υιοθεσίες και ανθρωπιστικές επανατοποθετήσεις. Η ομάδα ακόμα διεξάγει αποστολές σωτηρίας για να σώσει τις γάτες (και σκύλους) από την ευθανασία σε πολυπληθή καταφύγια, σε “μύλους” εκτροφών και φυσικές καταστροφές. Ο φιλοζωικός οργανισμός ακόμη συνεργάζεται σε διεθνή εγχειρήματα για τη διάσωση ζώων.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το τόσο σημαντικό σας δώρο σε…

Your Local No-Kill Shelter

The citten looking from the cage

Είναι ένα λυπηρό στατιστικό, αλλά εκτιμάται ότι περίπου το 70% των ζώων που υφίστανται ευθανασία σε καταφύγια είναι γάτες. Καταφύγια που δεν τρέφουν την άποψη της ευθανασίας έχουν ορκιστεί να μην κάνουν ευθανασία ποτέ για περισσότερο χώρο και δουλεύουν σκληρά για να ξεκινήσουν δημιουργικά προγράμματα για να φροντίσουν και να υιοθετήσουν γάτες –από κινητές υιοθεσίες μέχρι δορυφορικά κέντρα υιοθεσίας.

Τα περισσότερα κοινοτικά κατάφύγια χρηματοδοτούνται κυρίως από το δημόσιο και εξαρτώνται από δωρεές για να συνεχίσουν να έχουν άμεση επίπτωση στις κοινότητές τους. Για να βρείτε ένα τέτοιο καταφύγιο δίπλα σας ή στην περιοχή όπου ζει ο τυχερός παραλήπτης του δώρου σας, τσεκάρετε το χάρτη από το No Kill Network.

Οι δωρεές πάντα θα είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που θα συνεχίζει να ωφελεί και να παρέχει πολλά καλά σε κάθε γάτα και είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δώρο για τον καθένα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κάνετε τις δωρεές δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close