Μενού

Παλεύετε για να βρείτε το καλύτερο δώρο; Δοκιμάστε μία από αυτές τις φοβερές δωρεές για σκύλους

Shares 0

Αν θέλετε να δώσετε ένα υπέροχο δώρο αυτά τα Χριστούγεννα αυτές οι δωρεές σε σκύλους είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Είναι για όλα τα κουτάβια που δεν είναι καλά εφοδιασμένα αυτή την εποχή.

Για να σας δώσουμε ορισμένες ιδέες βρήκαμε μια λίστα με μερικές δωρεές για σκύλους. Ξέρουμε ότι δεν συμφωνείτε όλοι για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τον κόσμο καλύτερο –έτσι ενώ στους συντάκτες μας αρέσουν αυτές οι δωρεές, ενθαρρύνουμε τον καθένα να κάνει τη δικιά του έρευνα και να ακολουθήσει τις πεποιθήσεις του όταν πρόκειται για δωρεά.

Εδώ είναι κάτι οργανισμοί που μπορεί να σκεφτείτε να κάνετε δωρεά.

The Grey Muzzle Organization

Αν είχατε ποτέ την ευκαιρία να ξοδέψετε χρόνο με ένα ενήλικο σκυλί, ξέρετε ότι είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο. Είναι λυπητερό όταν κάποιες από αυτές τις αγαπητές ψυχές μένει άστεγη γιατί έχουν μοναδικές ανάγκες που πολλά καταφύγια και πιθανοί φιλόδοξοι ιδιοκτήτες σκύλων μπορεί να μην είναι δυνατό να ικανοποιήσουν. Πολλές φορές, τα ενήλικα σκυλιά μένουν άστεγα εξαιτίας των ιδιαίτερων αναγκών τους –από την ανικανότητα των ηλικιωμένων να φροντίζουν για αυτά μέχρι την ανικανότητα του ιδιοκτήτη να αντέξει το οικονομικό βάρος ενός πιο ηλικιωμένου σκυλιού με θέματα υγείας.

Επειδή τα ηλικιωμένα σκυλιά αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις και έχουν διαφορετικές ανάγκες από τα νεότερα, η φροντίδα για άστεγα ηλικιωμένα σκυλιά απαιτεί μία διαφορετική οδό σε σχέση με τα νεότερα. Γνωρίσετε τον Οργανισμό Grey Muzzle, ένα φιλοζωικό οργανισμό που παρέχει τα απαραίτητα και χρηματοδοτεί ηλικιωμένα σκυλιά που βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθώντας καταφύγια, σωστικές ομάδες και κερδοσκοπικούς οργανισμούς να εξελιχθούν και να χρηματοδοτήσουν προγράμματα για να φροντίσουν και να στεγάσουν τα ηλικιωμένα σκυλιά ο Οργανισμός Grey Muzzle κάνει πολύ σημαντική δουλειά σε πολλά επίπεδα. Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, “Τα σκυλιά δεν μπορούν να διαλέξουν τους συντρόφους τους, αλλά δίνουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν στη ζωή τους σε εμάς και αξίζουν την αγάπη και τη φροντίδα μας στα στερνά χρόνια της ζωής μας.”

American Pit Bull Foundation

Τα πίτμπουλ (και οι μίξεις τους) είναι από τις λιγότερο αντιπροσωπευτικές ράτσες εκεί έξω. Με στόχο να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα που έχουν διαμορφωθεί κυρίως από τα media, ο American Pit bull Foundation εργάζεται για να προωθήσει την υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλων.

Ο οργανισμός αυτός υποστηρίζει την αποστολή του μέσα από τέσσερις στύλους υπηρεσιών: εκπαίδευση, κοινωνική δραστηριότητα, νομική αντιπροσώπευση και ένα σημαντικά ισχυρό πρόγραμμα που ονομάζεται “Shelter to Service”. Αυτό το πρόγραμμα, διασώζει, αναθρέφει και εκπαιδεύει Πίτμπουλ να γίνουν σκυλιά υπηρεσίας σε βετεράνους στρατιώτες που υποφέρουν από Μετατραυματική Διαταραχή Στρες.

Ο οργανισμός τονίζει ότι χιλιάδες Πιτμπουλ υφίστανται ευθανασία κάθε βδομάδα και, κάθε βδομάδα 20 εν ενεργεία στρατιώτες και βετεράνοι στρατιώτες προσβάλλονται από μετατραυματική διαταραχή στρες. “Χρησιμοποιούμε ένα αποκηρυγμένο πληθυσμό για να βοηθήσουμε ένα μη βοηθούμενο πληθυσμό,” αυτός ο οργανισμός καταπολεμά τον υπερπληθυσμό της ράτσας και τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος της, ενώ, ταυτόχρονα, διαλύει τα οικονομικά και συναισθηματικά εμπόδια για τη θεραπεία των βετεράνων.

Angels Among Us

Ποτέ μη υποτιμάτε τη δύναμη της αφοσιωμένης κοινότητας! Αυτοί οι απλοί πολίτες, 100% εθελοντές οργανωμένοι σε τοπικές ομάδες σώζουν σκυλιά (και μερικές γάτες επίσης) που αλλιώς θα υπέστη ευθανασία από τα καταφύγια. Οι Angels Among Us, βρίσκονται στο Τέννεσυ, αλλά το ευρύ δίκτυο των εθελοντών λειτουργεί ακόμα στο Vermont, το New Hampshire, τη Μασαχουσέτη, το Κοννέκτικατ, το Νησί Ρόουντ, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια.

Αυτό που είναι ιδιαίτερο για την ομάδα αυτή είναι η πολιτική τους “δεν αφήνουμε κανένα σκύλο πίσω”, που σημαίνει ότι σώζουν όποιον σκύλο μπορούν –ανεξαρτήτως της ηλικίας, της ράτσας, της ανικανότητας ή της εκτιμώμενης πιθανότητας για υιοθεσία. Η ομάδα θέτει τα σκυλιά που έχουν κάποια ανάγκη σε θετούς γονείς μέχρι να βρουν τον παντοτινό σπίτι τους και εργάζονται απευθείας με υιοθετούντες για να παραχωρήσουν αυτά που είναι έτοιμα για ένα νέο σπίτι. Είναι ένας φιλοζωικός οργανισμός που δίνει δεύτερες ευκαιρίες σε σκύλους.

Best Friends

Οι Best Friends ξεκίνησαν σαν ένα μικρό γκρουπ φίλων για τη διάσωση πλασμάτων από τη βραχώδη περιοχή της Γιούτα. Από αυτό το ταπεινό ξεκίνημα ξεπετάχτηκε αυτό που σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κινήματα και φιλανθρωπικός οργανισμός. Η βάση του είναι στο Κάναμπ, της Γιούτα και έχει γίνει πόλος έλξης, με χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν το προσκύνημα για να υιοθετήσουν, να γίνουν εθελοντές, να μάθουν, να πάνε για πεζοπορία ή απλά να περάσουν λίγες ώρες κάνοντας βόλτα στο καταφύγιο και να επισκεφτούν κάποιο από τα 1600 ζώα που το αποκαλούν σπίτι τους.

Ο οργανισμός τρέχει ακόμη προγράμματα κι έξω από το καταφύγιο, κάνοντας εκδηλώσεις και σεμινάρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την οργάνωση νομικής εκπροσώπησης και νομικών καμπανιών. Το 2016, οι Best Friends ξεκίνησαν το No-Kill 2025, μια προσπάθεια να μη σκοτώνονται ζώα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2025. Προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το σκοπό, συνεργάζονται με περίπου 3.300 καταφύγια ζώων και οργανισμών διάσωσης για να δημιουργήσουν κοινοτικά υποστηριγμένα προγράμματα προστασίας σε σκύλους. Αυτά τα προγράμματα βοηθάνε στη διαμόρφωση συνεργασιών μεταξύ οργανισμών για να σταματήσουν την ευθανασία σε ζώα.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals

Σίγουρα, σχεδόν ο καθένα γνωρίζει για την ASPCA. Ήταν η πρώτη ανθρωπιστική κοινωνία που ιδρύθηκε στη Βόρεια Αμερική και είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς νομικής εκπροσώπησης στον κόσμο. Η τηλεόρασή τους μεταδίδει viral videos και αυτή η “αειθαλλής” τηλεόραση Sarah McLachlan που μαζεύει χρήματα την κάνει ένα φιλοζωικό οργανισμό με τεράστιο εύρος. Αν και ο οργανισμός έχει κάποια καταφύγια που παρέχουν άμεση φροντίδα, η κύρια αποστολή του είναι “να παρέχει αποτελεσματικά μέτρα για την αποτροπή της βαρβαρότητας εναντίον των ζώων σε ολόκληρο το εύρος των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Με αυτή την αποστολή και τη συλλογή χρημάτων, η ASPCA έχει τη δυνατότητα να παρέχει αποκρίσεις και να συντονίζει καταστάσεις που επηρεάζουν σκύλους που πολλές άλλες ομάδες, ειδικότερα μικρότερες, δεν μπορούν να κάνουν. Αντιμετωπίζει προβλήματα όπως φυσικές καταστροφές, αποθησαυρισμούς, εκλεπτυσμένες έρευνες για τη βαρβαρότητα στα ζώα και εκτεταμένων κακοποιήσεων (όπως τα puppy mills). Επιπρόσθετα, η συλλογή χρημάτων για προγράμματα καταφυγίων σε όλη την Αμερική, νομοθέτηση, εκπαίδευση και, περισσότερα και, γίνεται φανερό πως το να συνεισφέρετε σε αυτό το σκοπό μπορεί να είναι κάτι “μεγαλύτερο” από ένα απλό δώρο.

Your Local No-Kill Shelter

Close up portrait of smiling Asian woman hugging dog sitting on bed in warm sunlight, copy space

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε να κάνετε καλύτερο τον κόσμο είναι μέσα από την ίδια την αυλή σας. Τοπικά καταφύγια είναι στις επάλξεις για χείριστα θέματα που αντιμετωπίζουν άστεγα κατοικίδια και μερική υποστήριξη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ψάξτε για τέτοια καταφύγια εδώ PetFInder’ s handy shelter list ή εδώ No-Kill Network’s finder.

Μία δωρεά σε ένα φιλοζωικό οργανισμό ή καταφύγιο κάνει πολύ καλό στο να βοηθάει τα ζώα που μπορεί να βρίσκονται στην ανάγκη. Και το να κάνετε μια δωρεά εκ μέρους του φίλου σας είναι ακόμα καλύτερο, γιατί πραγματικά, τι καλύτερο δώρο από το να δώσει και να λάβει κάποιος από …την αγάπη;

Για να πραγματοποιήσετε τις δωρεές δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close