Μενού

Παίρνετε γατάκι; Εδώ είναι πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν φέρετε ένα στο σπίτι

Shares 0

Τα γατάκια συγκριτικά με τα κουτάβια είναι εύκολα να εκπαιδευθούν, δεν χρειάζονται ακριβά και χρονοβόρα μαθήματα και είναι απίθανο να κρατάνε ξύπνιους τους γείτονές σας το βράδυ.

Παρά την ευκολία αυτή, υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να θυμόσαστε πριν πάρετε μία γάτα στο σπίτι. Η ανατροφή ενός γατιού θέλει χρόνο και δουλειά, έτσι αν ετοιμάζεστε να φέρετε στο σπίτι ένα γατάκι, εδώ είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.

Αν μπορείτε σκεφτείτε να πάρετε δίδυμα

Ενώ το να πάρετε δύο γατάκια μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερη αφοσίωση σε σχέση με ένα, οι γάτες μπορεί να επωφεληθούν έχοντας ένα σύντροφο κατά την ανάπτυξή τους. Τσεκάρετε τα τοπικά μαγαζιά και σίγουρα θα βρείτε αδελφάκια μαζί.

Υιοθετώντας γατάκια βοηθάει να κρατιούνται σε ψυχαγωγία όσο μεγαλώνουν, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικό αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι. Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, μπορείτε να σκεφτείτε να υιοθετήσετε μία ενήλικη γάτα. Αν όμως, έχετε χρόνο και διάθεση να αφοσιωθείτε, μπορεί να είναι καλύτερη η επιλογή να υιοθετήσετε δύο γατάκια.

Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το μεγάλωμα δύο γατιών.

 

Βρείτε υγιεινό φαγητό για γατάκια

Τα γατάκια χρειάζονται διαφορετικές δίαιτες από τις ενήλικες γάτες. Κατά την ανάπτυξή τους, τα γατάκια θα χρειαστούν πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλατα για να διασφαλίσουν ότι ωριμάζουν σε υγιείς και δυνατούς ενήλικες. Αν και δεν είναι το τέλος του κόσμου να ταΐσετε ένα γατάκι με τροφή για ενήλικες, δεν θα παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται όσο διανύει τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Είναι επίσης αξιοπρόσεκτο ότι διαφορετικές ράτσες έχουν ανάγκη διαφορετικές δίαιτες; Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κατά νου.

Ως αποτέλεσμα, πρέπει να διασφαλίσετε ότι έχετε βρει υγιεινή διατροφή για το κατοικίδιό σας. Υπάρχουν λίγα πράγματα να σκεφτείτε εδώ. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αποφασίσετε αν σκοπεύετε να ταΐσετε το γατάκι σας υγρή τροφή, κροκέτες ή ένα μείγμα και των δύο. Το καλύτερο είναι να κοιτάτε για το κατάλληλο φαγητό e-shops. Θα μπορέσετε να βρείτε ένα μεγάλο εύρος φαγητού και κερασμάτων για να κρατήσετε το γατάκι χαρούμενο και υγιές όσο μεγαλώνει.

Αγοράστε ένα κουτάκι για τα περιττώματα

Θα χρειαστεί και είναι απολύτως απαραίτητο. Πρέπει να πάρετε ακόμα ένα κουτάκι για τα απορρίμματα για να μεταφέρετε τα χωματένια απορρίμματα από το κουτί.

Όταν αγοράζετε ένα κουτί, πρέπει να βρείτε κάτι ευρύχωρο για να αποφύγετε το γατάκι σας να τα κάνει μπάχαλο στο σπίτι. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα πλένετε το κουτί τακτικά. Οι γάτες είναι φύσει καθαρά ζώα, άρα είναι πιθανό να χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους μόνο όταν είναι καθαρή.

Η καθαριότητα είναι επίσης σημαντική γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο να μολυνθούν από έναν οργανισμό που καλείται τοξόπλασμα από τα περιττώματα της γάτας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις έγκυες γυναίκες. Πρέπει, λοιπόν, να φοράτε γάντια, όταν καθαρίζετε το κουτί και να πλένετε πάντα τα χέρια σας μετά. Επίσης, πρέπει να πλένετε με χλωρίνη το κουτί για να μειώσετε το ρίσκο να μεταδώσετε παθογόνα.

Αγοράστε ένα κρεβάτι

Τα περισσότερα γατάκια θέλουν να έχουν ένα κρεβατάκι που το θεωρούνε δικό τους. Παρόλα αυτά μην εκπλαγείτε αν ο φίλος σας αδιαφορήσει για το καινούριο κρεβάτι του. Μπορείτε, λοιπόν, να περιμένετε μέχρι να δείτε τι προτιμά το γατάκι σας: αν δεν έχει πρόβλημα να κοιμάται σε ένα χαρτονένιο κουτί, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήμα για ένα πολυτελές κρεβατάκι. Μπορείτε να φτιάξετε το κρεβατάκι με ένα παλιό πουλόβερ ή μία κουβέρτα. Αυτό θα τα βοηθήσει να συνηθίσουν τη μυρωδιά σας και θα συσχετίσουν τη μυρωδιά σας με τη χαλάρωση και την ασφάλεια στο μέλλον.

Παιχνίδια και μέρη για ξύσιμο θα βοηθήσουν στην άσκηση και την ψυχαγωγία

Οι γάτες δεν χρησιμοποιούν μέρη για ξύσιμο για να ακονίσουν τα νύχια τους. Αντίθετα, τα χρησιμοποιούν για άσκηση, για καθαρίσουν τα νύχια τους και να σημαδέψουν την περιοχή τους. Έτσι, πρέπει να πάρετε ένα ξυστήρι πριν φέρετε το κατοικίδιο στο σπίτι. Αυτό θα σας γλιτώσει από το γεγονός ότι το γατάκι μπορεί να ξύνει τον καναπέ ή άλλα έπιπλα αν δεν έχετε ένα ειδικό μέρος γι’ αυτό το σκοπό.

Ένας τέλειος τρόπος για να εκπαιδεύσετε τη γάτα να χρησιμοποιεί τη θέση για ξύσιμο είναι να παίζετε γύρω από την περιοχή όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό μας φέρνει σε μία άλλη σημαντική ενότητα για τη γάτα σας; το παιχνίδι. Οι γάτες χρησιμοποιούν το παιχνίδι σαν έναν τρόπο για να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν και να εξασκηθούν όσο είναι νέα. Το παιχνίδι θα βελτιώσει ακόμη το δεσμό σας με το κατοικίδιό σας.

Έτσι, πρέπει να αγοράσετε κάποια παιχνίδια για να κρατήσετε σε διέγερση το κατοικίδιο όσο μεγαλώνει. Οι γάτες είναι περίεργα πλάσματα και χρειάζονται παιχνίδια που θα τις δεσμεύουν και θα τις κρατάνε ασφαλείς όσο παίζουν. Έτσι, πρέπει να αποφεύγετε κάτι που μπορεί να σπάσει ή να καταποθεί. Πρέπει ακόμη να αποφύγετε μπομπίνες από κλωστές και ύφασμα, παρά το ότι θεωρείται κλισέ η χρήση τους από τις γάτες. Μπορεί να είναι μία απειλή για το κατοικίδιο.

Σύνοψη

Συνολικά, το να φέρνετε στο σπίτι μία γάτα είναι μια ενθουσιώδης εμπειρία. Έχετε την ευκαιρία να δεθείτε με ένα φίλο καθώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται στην εφηβεία. Για να δώσετε την καλύτερη αρχή στη ζωή του φίλου σας, σκεφτείτε σοβαρά να ακολουθήσετε τις παραπάνω προτάσεις.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close