Μενού

Όταν λείπει το αφεντικό και ο σκύλος … αλωνίζει μέσα στο σπίτι (φωτό, βίντεο)

Shares 74

σπίτι Σκύλος Οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουμε τι κάνουν οι σκύλοι μας όταν λείπουμε από το σπίτι. Κι αυτό γιατί μάλλον έχουμε ήδη αλλάξει δυο φορές μέσα στην ίδια μέρα το χαρτί στο μπάνιο και πετάμε κανά δυο ζευγάρια παντόφλες την εβδομάδα. Συνεχίζει όμως να μας αποσχολεί το ζήτημα, έτσι δεν είναι;

Όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, οι σκύλοι ζουν για το τώρα, δεν σκέφτονται τι είχε γίνει παλαιότερα, τι θα γίνει μετά και άλλα τέτοια περίπλοκα που βασανίζουν το δικό μας το μυαλό.

Χαίρονται και λυπούνται σαν μικρά παιδιά! Δεν θα σκεφτούν ότι έφυγες για να τους τιμωρήσεις επειδή σου δάγκωσαν λίγο την παντόφλα πριν δυο ώρες, όμως θα σκεφτούν με ποιο τρόπο να καλύψουν τον… κενό χρόνο.

Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν εμείς θέλουμε να πιστεύεουμε ότι ο σκύλος μας δεν αντέχει μακριά μας ούτε δευτερόλεπτο. Που βεβαίως και ισχύει, καθώς το δέσιμο που δημιουργείται είναι μοναδικό, ωστόσο θα αντέξει μακριά μας μερικές ώρες, αρκεί να έχει κάτι να κάνει και αν εμείς δεν έχουμε φροντίσει να είναι μαζί με κάποιον άλλο, τότε σίγουρα θα βρει τρόπους να απασχοληθεί ο τετράποδος φίλος μας.

Όμως, υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό σκύλων που δυσκολεύονται με την απόχωρηση, ακόμα και να είναι μικρής διάρκειας. Σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος μας έχει άγχος και δεν μπορεί να το διαχειριστεί μόνος του. Θα πρέπει να μιλήσουμε με έναν ειδικό συμπεριφοριολόγο ή να βρούμε μια προσωρινή λύση φύλαξης του σκύλου μας για τις ώρες που εμείς θα λείπουμε.

Κάποιοι από εμάς είναι ιδιαίτερα περίεργοι για το τι κάνουν οι σκύλοι μας όταν λείπουμε, τόσο που βάζουν… κάμερες παρακολούθησης! Όσα καταγράφονται βεβαίως είναι ξεκαρδιστικά! Το παράδειγμα στο video που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό. Στον συγκεκριμένο σκύλο έχουν απαγορέψει να ανεβαίνει στο κρεβάτι. Άραγε τι να κάνει όταν λείπουν όλοι από το σπίτι;

σπίτι Σκύλος

σπίτι Σκύλος

σπίτι Σκύλος

σπίτι Σκύλος

pronews.gr , mybestfriend.gr

Shares 74

Σχόλια


Read more:
Close