Μενού

Όταν οι Σοβιετικοί τάιζαν… τις πολικές αρκούδες! (Εικόνες)

Shares 207

αρκούδες Μια εικόνα surreal, να δίνεις γάλα σε μια άγρια πολική αρκούδα, ενώ το αρκουδάκι να σκαρφαλώνει στο πόδι σου! Σπάνιες φωτογραφίες από το μακρινό 1950.

Οι άφοβοι στρατιώτες στις φωτογραφίες από το μακρινό 1950, τάιζαν τις πολικές αρκούδες με κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος.  Άνοιγαν ένα τέτοιο κουτί με ανοιχτήρι κονσέρβας και στη συνέχεια, έδιναν το δοχείο στην αρκούδα για να πιει από μέσα και ύστερα να ταΐσει τα μικρά της αρκουδάκια με αυτό.

 

αρκούδες

Αυτά τα μπλε και λευκά κουτιά του συμπυκνωμένου γάλακτος ήταν το βασικό επιδόρπιο για κάθε παιδί στη Σοβιετική ένωση το χειμώνα. Το συμπυκνωμένο γάλα (που ονομάζεται στα ρωσικά: sgushchennoye moloko) είχε διάρκεια ζωής αορίστου χρόνου και υπήρχε πάντα σε αφθονία. Ήταν επίσης κοινότυπο επιδόρπιο των στρατιωτών.

αρκούδες

Δεν αποτελεί έκπληξη που το έδιναν σε αρκούδες, επειδή σε αντίθεση με κάποια πράγματα που δίνονταν με δελτίο, το συμπυκνωμένο γάλα στην ΕΣΣΔ ήταν διαθέσιμο σε απεριόριστες ποσότητες.

Η φωτογραφία λήφθηκε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκστρατείας ρουτίνας στην χερσόνησο Chukchi, στη Σοβιετική Ένωση. Δεν είναι σίγουρο αν η χερσόνησος Chukchi έχει περισσότερα κόσμο από λευκές πολικές αρκούδες.

αρκούδες

Το κλίμα είναι πολύ δύσκολο εκεί και μερικές φορές ο καιρός μπορεί να είναι τόσο έντονος το χειμώνα, που η θερμοκρασία πέφτει 40C βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, έτσι ώστε οι ταλαίπωρες λευκές αρκούδες και τα μικρά τους, ξεκινούν να λιμοκτονούν και να παγώνουν.

tilestwra.com

Shares 207

Σχόλια


Read more:
Close