Μενού

Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο, φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ…

Shares 17

Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο, φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ…φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ... Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο ασυνόδευτο δέμα

Φέτος τον Μάρτιο ένα παράξενο κουτί έφτασε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού στο Λίβανο. Δεν είχε ετικέτες να επεξηγούν τι περιείχε ή οποιαδήποτε πληροφορία για την προέλευση ή τον προορισμό. Το κουτί παρέμεινε σε μια γωνία στην αποθήκη του αεροδρομίου για μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς κανείς να το ζητήσει, μέχρι που ένας εισαγγελέας διέταξε να το ανοίξουν.

Αυτό που βρήκαν στο εσωτερικό του, ήταν κάτι που δε το περίμενε κανείς…

φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ... Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο ασυνόδευτο δέμα Στο στενό χώρο, σε ύψος μόλις 40 εκατοστών, υπήρχαν τρία τιγράκια Σιβηρίας.

Η Μαρία κατέβηκε 4 Νούμερα στα ρούχα της! Εσύ;Η τίγρη της Σιβηρίας είναι πλέον είδος προς εξαφάνισης. Τα τιγράκια ήταν εξαντλημένα από την αφυδάτωση και την ασιτία και ήταν καλυμμένα με περιττώματα και ούρα. Είχαν αναπτύξει δερματικές παθήσεις εξαιτίας των τραγικών συνθηκών διαβίωσης.

Η φιλοζωική οργάνωση Animals Lebanon ανέλαβε την ιατρική τους περίθαλψη και μεταφέρθηκαν σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Εκεί τα φρόντισε κτηνίατρος, εμβολιάστηκαν και ταΐστηκαν. Μόνο ένα από αυτά είχε μικροτσίπ, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό να φέρουν όλα, καθώς υπάρχει διεθνής νομοθεσία που το απαιτεί για κάθε ζώο που ταξιδεύει διεθνώς.

φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ... Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο ασυνόδευτο δέμα

Οι πατούσες τους είχαν ερεθιστεί εξαιτίας των ούρων που είχαν συσσωρευτεί στη βάση του κουτιού. Μιας και το κουτί δεν ήταν αρκετά ψηλό για να σταθούν, τα πόδια τους είχαν πάθει κράμπες. Και τα τρία μικρά είχαν διάρροια.

Εντέλει ανακαλύφθηκε ότι τα τιγράκια προήλθαν από ένα ζωολογικό κήπο της Ουκρανίας. Προορίζονταν για ένα ζωολογικό κήπο της Δαμασκού στη Συρία, αλλά εξαιτίας έλλειψης επίσημων εγγράφων, και πιθανόν του Συριακού εμφύλιου πολέμου, το κουτί παρακρατήθηκε. Η μητέρα τους είχε γεννήσει τουλάχιστον δώδεκα μικρά από το 2012, από τα οποία τα 9 πουλήθηκαν σε «ιδιώτες/απόρρητους αγοραστές». Ποιος ξέρει τι μοίρα είχαν και αυτά και αν ζουν ακόμα…

φοβήθηκαν για βόμβα. Μόλις όμως το άνοιξαν; ΠΑΓΩΣΑΝ... Όταν βρήκαν ΑΥΤΟ το ασυνόδευτο δέμα στο αεροδρόμιο ασυνόδευτο δέμα

Αν και φροντίζονται από εξειδικευμένο κτηνίατρο και η υγεία τους έχει βελτιωθεί, η προσπάθεια διάσωσης δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο ζωολογικός κήπος της Ουκρανίας κατέθεσε μήνυση για να τα πάρει πίσω. «Οι τίγρεις αξίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά. Ο ιδιοκτήτης απαιτεί να τα πάρει πίσω. Και εμείς αγωνιζόμαστε για τις τίγρεις,» εξηγεί η φιλοζωική οργάνωση Animals Lebanon.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι θα απογίνουν. Αλλά η φιλοζωική οργάνωση κάνει ό,τι είναι εφικτό για να καταλήξουν σε ένα καταφύγιο για να ζήσουν με άλλα μέλη του είδους τους. Αν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Ουκρανίας πετύχει το σκοπό του, θα καταλήξουν να σταλούν πίσω και να πωληθούν σε αγοραστές εξωτικών ζώων.

 

Credit: Hefty

Πηγή: fanpage.gr

Shares 17

Σχόλια


Read more:
Close