Μενού

Όσκαρ: Ο γάτος που όποιον πλησιάζει, πεθαίνει (Εικόνες)

Shares 291

γάτος Λέγεται Όσκαρ, είναι δέκα χρονών και έχει ένα μοναδικό, αλλά παράλληλα μακάβριο χάρισμα.

Ο γάτος αυτός μπορεί κατά κάποιον τρόπο να προβλέψει τον θάνατο. Μπορεί να πρόκειται για απλή σύμπτωση. Αλλά αν το ίδιο πράγμα επαναληφθεί πολλές φορές, στις πόσες παύει να είναι τυχαίο; Σίγουρα ο συγκεκριμένος γάτος έχει ξεπεράσει τον αριθμό των συμπτώσεων, αφού έχει συνολικά προβλέψει τον θάνατο εκατό ανθρώπων!

Μένει στο γηροκομείο Steere στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύμφωνα με τις νοσοκόμες είναι ιδιαίτερα αντικοινωνικός. Δεν αφήνει κανένα να τον πλησιάσει, πόσο μάλλον να τον χαϊδέψει. Αυτό είναι κάτι, όμως, που έχουν σαν χαρακτηριστικό όλες οι γάτες. Ενώ τους αρέσουν πολύ τα χάδια, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες γι” αυτά.

Τι είναι αυτό που κάνει τον Όσκαρ μοναδικό; Το γεγονός πως πλησιάζει και ζητά τα χάδια μόνο των ανθρώπων που λίγες ώρες αργότερα φεύγουν από τη ζωή.

Σε μια από τις πρώτες περιπτώσεις, ο Όσκαρ πλησίασε μια ασθενή που είχε θρομβώσεις στο πόδι της. Ήταν παγωμένο, αφού οι γιατροί το είχαν βάλει σε πάγο, και ο Όσκαρ πήγε και ξάπλωσε επάνω του. Έμεινε σε εκείνο το σημείο, μέχρι που η γυναίκα έφυγε από τη ζωή.

Ένα δεύτερο περιστατικό, ήθελε τον γιατρό να έχει βγάλει συμπέρασμα, από την κατάσταση της υγείας του,  πως ο ασθενής πεθαίνει. Ο Όσκαρ βρισκόταν και πάλι εκεί, όμως γρήγορα αποχώρησε, κάνοντας τον γιατρό να αμφισβητήσει τις ικανότητές του. Λίγο αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα δέκα ώρες μετά, πείστηκε πως ο γάτος δεν κάνει ποτέ λάθος. Επέστρεψε στο δωμάτιο και ο ασθενής πέθανε ύστερα από δύο ώρες.

Και εντάξει, αυτό έτυχε μια, δύο, τρεις. Παύει πλέον να είναι σύμπτωση.

γάτος
Ο Όσκαρ πλησιάζει μόνο όσους δεν έχουν πολλές ώρες ζωής ακόμα

Το πιο τραγικό της υπόθεσης; Μετά από αρκετές σωστές προβλέψεις, το προσωπικό του γηροκομείου προσέχει ιδιαίτερα ποιους επισκέπτεται ο Όσκαρ. Όταν παρατηρεί πως πλησιάζει κάποιον υπερήλικο, επικοινωνεί με την οικογένειά του, για να μπορέσουν να τον αποχαιρετήσουν.

Μερικές από τις οικογένειες που προλαβαίνουν, συμφωνούν στην παρουσία του Όσκαρ στο δωμάτιο. Άλλες όχι. Όμως αυτό δεν πτοεί τον γάτο, αφού στέκεται στην πόρτα του δωματίου και περιμένει μέχρι να καταλάβει πως ο άνθρωπος που πλησιάζει δεν υπάρχει πια.

Ο Όσκαρ έχει «χάρισμα»… ή μήπως όχι;

Με την ικανότητα αυτή του γάτου ασχολήθηκε και το περιοδικό “New England Journal of Medicine”, όπου προσπάθησε να εξηγήσει γιατί το Όσκαρ μπορεί να μυρίσει τον θάνατο. Αντίστοιχες προσπάθειες έχουν κάνει και άλλοι γιατροί και επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους περισσότερους, επικρατέστερη είναι η άποψη που θέλει την ικανότητα του Όσκαρ να οφείλεται σε μια φερομόνη που αναπτύσσεται στο σώμα μας όταν διανύουμε τις τελευταίες μέρες τις ζωής μας.

Οι γάτοι, που έχουν έντονη της αίσθηση της όσφρησης, μπορούν να την μυρίσουν. Όπως επίσης και την μυρωδιά της αρρώστιας. Η διαφορά με τον Όσκαρ είναι πως έχει καταλάβει τι σημαίνει η συγκεκριμένη μυρωδιά και την ακολουθεί.

γάτος
Περιμένοντας έξω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αντίο

Τον Νοέμβριου του 2013, το γηροκομείο παραλίγο να χάσει τον Όσκαρ, αφού έπειτα από αλλεργικό σοκ η καρδιά του σταμάτησε. Ευτυχώς ήταν για λίγο…

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα χάρισμα, αλλά το συγκεκριμένο δεν νομίζουμε πως θα το ήθελε κανείς…

Πηγή

Shares 291

Σχόλια


Read more:
Close