Μενού

Οι δεκατρείς καλύτερες ράτσες για πρώτης φοράς ιδιοκτήτες (με φωτογραφίες)

Shares 0

Το να πάρεις ένα σκύλο μπορεί να είναι μία ενθουσιώδης στιγμή. Με τόσες ράτσες σκύλων η επιλογή του κατάλληλου συντρόφου μπορεί να μοιάζει δύσκολη και περίπλοκη.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να πάρετε ένα σκύλο που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Αν είστε ένα ενεργητικό πρόσωπο που του αρέσει να προχωρά ή να τρέχει, επιλέξτε ένα σκυλί με παρόμοια ενεργητικότητα. Ανάλογα επιλέξτε αν προτιμάτε να μένετε μέσα στο σπίτι.

Παρακάτω έχουμε μία λίστα 13 σκύλων για πρώτης φοράς ιδιοκτήτες που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο σύντροφο.

 • Λαμπραντόρ.

Υπάρχει λόγος που αυτή η ράτσα βρίσκεται στην κορυφή της American Kennel λίστας για τριάντα χρόνια. Είναι φιλικό, ταιριάζει πολύ καλά με τους ανθρώπους, τα σκυλιά κι ακόμα και γάτες. Είναι πολύ έξυπνο και πρόθυμο να σας ευχαριστεί, επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις υπηρεσίες σας. Είναι ακόμα ενεργητικό και δραστήριο –γι’ αυτό απαιτεί τακτική άσκηση. Αν είστε μόνος ή μία οικογένεια που ψάχνει για σκύλο είναι πιστός, τρυφερός και ανταποδίδει την αγάπη σας.

 • Golden Retriever

Μοιάζει πολύ με το Λαμπραντόρ. Είναι πιστό και τρυφερό, χαίρεται να προσφέρει στοργή και να κουλουριάζεται μπροστά στο τζάκι –να παίζει με τα μέλη της οικογένειας. Τα μακριά μαλλιά του το κάνουν ελκυστικό, αλλά χρειάζεται να βουρτσίζεται τακτικά για να απομακρύνονται οι κόμποι στη γούνα του.

 • Πούντλ

Το πούντλ είναι άλλη μία πασίγνωστη ράτσα. Ανταποκρίνεται στην εκπαίδευση κι ενώ χρειάζεται τακτική γυμναστική, είναι πολύ χαρούμενο να δίνει και να λαμβάνει την προσοχή. Αγαπάει τα παιδιά εξίσου με τους ενήλικες.

 • Παπιγιόν

Έχει σχεδόν βασιλική εμφάνιση. Είναι, επίσης, πολύ έξυπνο, ανταποκρινόμενο θετικά στην εκπαίδευση και, τα πηγαίνει καλά με όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι δραστήριο, όμως, το μέγεθος του υποδηλώνει ότι δεν χρειάζεται πολύ άσκηση για να κουραστεί. Όταν έχει κουραστεί του αρέσει να κάθεται δίπλα στον ιδιοκτήτη του.

 • Μπισόν φριζέ

Αποζητούν την προσοχή και είναι πολύ στοργικά. Σχετικά εκπαιδεύονται εύκολα και απολαμβάνουν να περπατούν και να περνούν την ώρα τους στην αγκαλιά σας. Είναι ντροπαλά με τους αγνώστους, χρειάζονται, όμως, λίγο χρόνο για να γνωριστούν και είναι φιλικά –όταν γνωρίσουν καλύτερα τα άτομα.

 • Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς

Το σκυλί αυτό είναι ένα λαμπρό μικρό σκυλί που μπορεί να αλλάξει από ενεργητικό και παιχνιδιάρικο σε τεμπέλικο και συντετριμμένο σε μερικά δευτερόλεπτα. Χρειάζεται ακόμη τις τακτικές βόλτες του και, παρόλο που χρειάζεται βούρτσισμα, είναι καλή επιλογή λόγω της αγαθής και αγαπησιάρας φύσης του.

 • Σιν Τζου

Το Σιν Τζου προορίστηκε για συντροφικό σκυλί και προτιμάει να περνάει χρόνο στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του. Δεν έχουν κυνηγετικά ένστικτα: γι’ αυτό είναι πιο πολύ ήρεμα και χαλαρά και, δεν προκαλούν πολλά προβλήματα με άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Το τρίχωμα τους θέλει συνεχές βούρτσισμα.

 • Γκρέιχαουντ

Τα Γκρέιχαουντ είναι κομψά και ανέπλιστα εύκολα σκυλιά. Ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται κουλουριασμένα μπροστά από το τζάκι παρά να τριγυρίζουν έξω στο δρόμο. Επειδή έχουν κυνηγετικά ένστικτα πρέπει να τους περνάνε λουρί και χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση. Αν θέλετε ένα δραστήριο σκυλί που του αρέσει, επίσης, να κουλουριάζεται το Γκρέιχαουντ είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 • Γουίπετ

Το Γουίπετ μοιάζει με ένα μικρό Γκρέιχαουντ και εκτράφηκε για τον ίδιο σκοπό. Είναι διάσημο επειδή έχει ελάχιστη ή καμία διάθεση να γαυγίζει –έτσι, αν ο θόρυβος είναι λόγος ανησυχίας, είναι μία εξαίρετη επιλογή. Η ράτσα έχει βραβευθεί για το εξαιρετικό σπριντάρισμα -κι όχι για την αντοχή-, άρα θα το βρείτε να ξαπλώνεται πολλές φορές στην πολυθρόνα. Παρόλο που θα απολάμβανε ένα ζωηρό σπριντ, δεν θα ήταν καλό να εμπιστευτείτε ένα γουίπετ χωρίς λουρί.

 • Μεγάλος Δανός

Ο Μεγάλος Δανός μπορεί να μη φαίνεται σαν το ιδεατό πρώτο σκυλί. Είναι ένα γιγαντιαίο σκυλί άλλωστε. Του τρέχουν ακόμη συχνά τα σάλια και χρειάζεται σκούπισμα συνεχώς. Αλλά είναι ακόμη εξαιρετικά απαλός, αγαπάει την προσοχή και, πάντα προσπαθεί να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Επίσης, απολαμβάνει περισσότερο να ξαπλώνεται στον καναπέ, παρά να ασκείται υπερβολικά.

 • Κοκαπού

Το Κοκαπού είναι μια διασταύρωση Πουντλ και Κόκερ Σπάνιελ. Είναι εύκολα στη συντήρηση, ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση, παρόλο που χρειάζονται τακτικό βούρτσισμα. Απολαμβάνουν τη βόλτα και την εξερεύνηση έξω από το σπίτι, όπως εξίσου αγαπούν να περνούν ώρα με την οικογένειά τους.

 • Μποξέρ

Αν θέλετε έναν πιστό και στοργικό φίλο για να κάνετε βόλτες και για να εμπιστεύεστε, επιλέξτε αναμφισβήτητα το μποξέρ. Είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος, γιατί του αρέσει να παίζει και είναι φιλικό με τους ανθρώπους.

 • Γιορκσάιρ Τερριέ

Το Γιορκσάιρ Τερριέ μπορεί να θεωρηθεί ένα σκυλί για αγκαλιές. Ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση όταν είναι νέα. Απολαμβάνουν την προσοχή και να μένουν στην αγκαλιά σας. Το τρίχωμα τους χρειάζεται κάποτε και ψαλίδισμα –ιδίως γύρω από τα μάτια. Η τρυφερή φύση τους, μαζί με τη λιγοστή ανάγκη τους για άσκηση, τα κάνει μία εξαιρετική επιλογή.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σύνδεσμο: https://petkeen.com/best-dog-breeds-for-first-time-owners/

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close