Μενού

Οχτώ φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε το άγχος του σκύλου

Shares 300
σπίτι Σκύλος Άγχος αποχωρισμού άγχος Χωρίς να υπάρχει πάντα ακριβής αιτία τα σκυλάκια μας έχουν άγχος που τα οδηγεί σε ζημιές και ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσο λείπουμε από το σπίτι.

Μπορεί να τους προσφέρουμε βόλτες, τροφή και παιχνίδι και να μας απογοητεύουν τα…μασημένα παπούτσια που βρίσκουμε όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Ομως υπάρχει εξήγηση.
Τα σκυλιά νιώθουν ότι εγκαταλείπονται όταν φεύγουμε από το σπίτι.
Κάθε βίωμα και κατάσταση κάθε σκύλου είναι διαφορετική, ωστόσο υπάρχουν διάφοροι τρόπο να χαλαρώσετε το ζώο σας και να το κάνετε να αισθανθεί ασφαλές πια στο σπίτι του.
Πρώτος και βασικός τρόπος είναι η εκπαίδευση. Ενα εκπαιδευμένο σκυλί έχει αυτοπεποίθηση ενώ και εσείς μπορείτε να το ελέγχετε καλύτερα. Επιβραβεύστε πάντα το σκύλο σας με λιχουδιά για ό,τι κάνει, μην τον
μαλώνετε και μην τον χτυπάτε.
Δεύτερος τρόπος μείωσης του άγχους είναι η άσκηση. Η βόλτα, το τρέξιμο και ό,τι κάνετε με το σκύλο σας ενισχύει το δεσμό σας μαζί του αλλά και τον βοηθά να εκτονώσει την ενέργειά του. Γυρνώντας
σπίτι θα ναι κουρασμένος και δεν θα έχει κουράγιο για ζημιές όταν φύγετε.
Τρίτος τρόπος, τα αιθέρια έλαια. Πολλοί άνθρωποι έχουν εφαρμόσει θεραπείες με αιθέρια έλαια που ηρεμούν απίστευτα τα ζώα, ειδικά όσα φοβούνται τις καταιγίδες. Η λεβάντα, σε μερικές σταγόνες στο κολλάρο του
ζώου μπορεί να το ηρεμεί, χωρίς να μπορεί το ζώο να το γλύψει.
Σε συνδυασμό με τον τρίτο, υπάρχει και ο τέταρτος τρόπος, το Rescue Remedy. Αποτελείται από εκχυλίσματα λουλουδιών και βοηθά ζώα και ανθρώπους να ηρεμήσουν. Το βρίσκεται σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα. Εναλλακτικά, υπάρχουν σκευάσματα φερορμονών που μπαίνουν στην πρίζα και ηρεμούν το ζώο, χωρίς να μυρίζει κάτι σ εσάς.
Πέμπτος τρόπος, τα δημιουργικά παιχνίδια σκύλων. Το να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας από τα δικά σας πράγματα, επειδή νιώθει άγχος είναι σημαντικό. Τα παιχνίδια με ειδικές υποδοχές για να κρύβετε μέσα τους λιχουδιές τον βοηθάνε να απασχοληθεί δημιουργικά όταν λείπετε.
Εκτο και σημαντικό. Πώς αντιδράτε όταν φοβάται ή αγχώνεται το ζώο σας; Δεν φωνάζουμε, δεν τραβάμε απότομα, δεν μαλώνουμε! Του δείχνουμε με ήρεμες κινήσεις τι είναι αυτό που φοβάται ή το οδηγούμε στη φωλίτσα του για να νιώσει ασφάλεια.
Έβδομο: η φωλιά ή αλλιώς crate. Πρόκειται για ένα κλουβί περιορισμού το οποίο είναι ανοιχτό απ όλες τις πλευρές για να μπορεί να μας βλέπει ο σκύλος. Μπορούμε να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του για να μπαίνει όποτε θέλει ο σκύλος. Δεν τον κλείνουμε ποτέ εκεί για τιμωρία.
Όγδοο: το μπλουζάκι εναντίον των κεραυνών!  Πρόκειται για το Thunder Shirt που κάνει τα ζώα να νιώθουν ασφαλή, ειδικά τα κροτοφοβικά.
Shares 300

Σχόλια


Read more:
Close