Μενού

Ο θαλάσσιος ελέφαντας και το… χαρέμι του (Εικόνες)

Shares 44

ελέφαντας Δεν περνάνε δικαιολογίες του τύπου «έχω πονοκέφαλο» – Δείτε φωτογραφίες

Είναι ολοφάνερο ποιος έχει το πάνω χέρι σε αυτή την ερωτική συνεύρεση που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στην ακτή Gold Harbour στον Ατλαντικό.

Ο θηλυκός θαλάσσιος ελέφαντας με βάρος που φτάνει τον ένα τόνο δεν έχει και πολλές επιλογές απέναντι στο αρσενικό που φτάνει σε βάρος έως τους τέσσερις τόνους.

Είναι μάλιστα μια μόνο από τις περίπου εκατό κατακτήσεις στο «χαρέμι» του αρσενικού, το οποίο ζευγαρώνει με όλες διαδοχικά. Κάθε «επαφή» διαρκεί έως μισή ώρα.

Η ακτή Gold Harbour βρίσκεται στο νότιο Ατλαντικό, ανάμεσα στη νότια Αμερική και την Ανταρκτική φιλοξενεί επίσης αυτοκρατορικούς πιγκουίνους- που φαίνονται ωστόσο σαν μικρογραφίες μπροστά στους τεράστιους θαλάσσιους ελέφαντες. Οι τελευταίοι περνούν τον χειμώνα στα νερά της Ανταρκτικής τρώγοντας ψάρια και καλαμάρια που ζουν εκεί και επιστρέφουν στο Gold Harbour για να ζευγαρώσουν.

Κάθε αρσενικό ορίζει την «επικράτειά» του στην παραλία, όπου βρίσκονται πολλά θηλυκά, και στη συνέχεια περνά τον καιρό του υπερασπιζόμενος το «χαρέμι» του από άλλα αρσενικά που εποφθαλμιούν τα θηλυκά.

Τα αρσενικά χρησιμοποιούν το βάρος τους πέφτοντας το ένα πάνω στο άλλο αλλά και τα κοφτερά δόντια τους για να τραυματίσουν τους «αντιπάλους» τους στο πρόσωπο και το λαιμό. Πολλές φορές στη μέση βρίσκονται θηλυκά τα οποία πληρώνουν τη νύφη, όπως το εικονιζόμενο θηλυκό που αιμορραγεί στην πλάτη.

Τις φωτογραφίες αυτές, που δημοσιεύει η Daily Mail, τράβηξε ο 38χρονος φωτογράφος David Merron.

Δείτε τις φωτογραφίες

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

ελέφαντας

newsbeast.gr
Shares 44

Σχόλια


Read more:
Close