Μενού

Ο τεράστιος λευκός καρχαρίας του χάλασε το ρεκόρ κολύμβησης

Shares 28
καρχαρίας

CF8FE3 Attack great white shark

Ήταν έτοιμος να σπάσει ρεκόρ κολύμβησης μέχρι που ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας του χάλασε τα σχέδια.

Ο λόγος; Για τον Simon Dominguez έναν κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων ο οποίος προσπάθησε να κολυμπήσει 45 χιλιόμετρα και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπούσε από το Golden Gate Bridge στα νησιά Farallon.

Όπως μεταδίδει η independent, όλα πήγαιναν καλά και ο ίδιος κολυμπούσε για 18 ώρες στον ανοικτό ωκεανό, μέχρι που η έφηβη του κόρη η οποία βρισκόταν πάνω σε μια συνοδευτική βάρκα, αντίκρισε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μόλις 5,6 χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο του.

Απρόθυμα, ο Simon Dominguez ανέβηκε πάνω στην βάρκα καθώς ο 4,6 μέτρων καρχαρίας τον είχε κυκλώσει.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το στόχο του. «Ήταν δύσκολο, αλλά ένας καρχαρίας είναι καρχαρίας» ανέφερε.

Μέχρι τώρα τέσσερις κολυμβητές έχουν κολυμπήσει από τα νησιά Farallon στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Dominguez ωστόσο θα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που θα έκανε το ταξίδι αυτό προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τα νησιά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τους καρχαρίες. Ωστόσο, ο Dominguez ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να επαναλάβει την προσπάθεια το καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγική τους περίοδος.

Ο Dominguez, ξεκίνησε να κολυμπά στον κρύο ωκεανό το βράδυ της Τρίτης φορώντας μόνο ένα καπέλο, γυαλιά και μια παχιά στρώση γράσου προκειμένου να προφυλαχτεί από τα τσιμπήματα των ψαριών και για να τον κρατήσει ζεστό στο 12 βαθμών νερό.

huffingtonpost.gr

Shares 28

Σχόλια


Read more:
Close