Μενού

Ο σκύλος που έχασε τα πόδια του στα κρυοπαγήματα αποκτά 4 νέα πρόσθετα μέλη!

Shares 270

Ο πρώτος σκύλος στον κόσμο που έχει 4 προσθετικά μέλη

Όταν ο Naki’o ήταν κουτάβι, όταν αυτός και τα αδέλφια του βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε ένα αποκλεισμένο σπίτι στη Νεμπράσκα (Nebraska), στα μέσα του χειμώνα.

Η μητέρα τους είχε ήδη πεθάνει από τη στιγμή που βρέθηκαν, αλλά όλα τα κουτάβια ήταν ασφαλή και υγιή όταν διασώθηκαν – εκτός από το μικρό Naki’o, ο οποίος βρέθηκε κατεψυγμένος σε μια λακκούβα.

Το Naki’o υπέστη σοβαρά κρυοπαγήματα από τη δοκιμασία και έπρεπε να ακρωτηριάσει και τα τέσσερα πόδια του (και διάφορα τμήματα κάθε σκέλους). Έχασε επίσης το ήμισυ της ουράς του, τη μισή μύτη του και ένα μικρό κομμάτι του δεξιού αυτιού, είπε η μαμά του Christie Pace στο The Dodo. Τελικά, το Naki’o θα γίνει το πρώτο σκυλί που θα του τοποθετηθούν τέσσερα προσθετικά πόδια.

σκύλος με προσθετικά μέλη σκύλος έχασε τα άκρα του Σκύλος προσθετικά μέλη

 

Η Pace είχε εργαστεί ως κτηνίατρος για εννέα χρόνια, οπότε όταν άρχισε να ψάχνει για ένα δικό της κουτάβι για να υιοθετήσει, ήταν εξοικειωμένη με τα σκυλιά που χρειάζονταν λίγο περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Δεν σχεδίαζε να υιοθετήσει ένα κουτάβι με ειδικές ανάγκες, αλλά μόλις είδε το Naki’o, ήξερε ότι επρόκειτο να γίνει.

“Δεν έψαχνα για ένα σκυλί με αναπηρία, αλλά έχω πάντα μια τέτοια τεράστια καρδιά για αυτά τα ζώα.”

Η Pace έκανε ένα ραντεβού για να συναντήσει το μικρό Naki’o, και αφού είδε ότι ήταν ένα εκπληκτικό και γεμάτο αγάπη κουτάβι, κατέληξε να τον πάρει σπίτι εκείνη τη μέρα.

Η πρώτες ημέρες στο καινούριο του σπίτι

Όταν ο Naki’o προσχώρησε για πρώτη φορά στη νέα οικογένειά του, οι γονείς του δεν ήταν σίγουροι για το τι θα χρειαζόταν καθώς μεγάλωσε. Δεδομένου ότι ζύγιζε μόλις 4 κιλά όταν υιοθετήθηκε, ήταν σε θέση να κινηθεί αρκετά εύκολα. Όσο όμως μεγάλωνε, τα κιλά του μεγάλωναν και γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο να μετακινηθεί, οπότε κατέστη σαφές ότι θα χρειαζόταν επιπλέον βοήθεια.

 

σκύλος με προσθετικά μέλη σκύλος έχασε τα άκρα του Σκύλος προσθετικά μέλη

“Είχα έναν πελάτη στην κλινική που είχε ένα στήριγμα γόνατος OrthoPets. Δεν το είχα ξαναδεί ποτέ ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκείνη την εποχή! Κοίταξα στην OrthoPets στο Ντένβερ (Denver) και είδα ότι έκαναν προσθετικά, έτσι έκλεισα ένα ραντεβού για να εξετάσω την περίπτωση του Naki’o.”Η καινούρια του μαμά ήθελε να του προσφέρει μια ζωή που να του αξίζει, την καλύτερη! Και η εκπληκτική του “μεταμόρφωση ξεκίνησε”!

Η βοήθεια του κόσμου..

Με τη βοήθεια των γενναιόδωρων πελατών της, η Pace κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τουλάχιστον ένα προσθετικό για το Naki’o. Όταν έμαθε ότι σίγουρα θα χρειαζόταν συνολικά τέσσερα προσθετα μέλη για να έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής, ανησυχούσε αρχικά για το κόστος – έως ότου η OrthoPets αποφάσισε να δωρίσει τα υπόλοιπα τρία πόδια.

σκύλος με προσθετικά μέλη σκύλος έχασε τα άκρα του Σκύλος προσθετικά μέλη

“Η διαδικασία που ακολουθήσαμε για να φτιάξουμε τα προσθετικά μέλη, ηταν να πάρουμε ένα καλούπι από το κάθε πόδι του σκύλου και το γεμίσαμε με γύψο ώστε να ξανα φτιάξουμε το πόδι και να μπορέσουμε να το επεξεργαστούμε στο εργαστήριο” εξομολογείται ο Martin Kaufmann, ιδρυτής του Orthopets.

“Στα πίσω πόδια του κυρίως που εφαρμόσαμε αυτή την τεχνική μπορείς να δεις πολλές διαφορές” παραδέχεται η μαμά του Naki, Christina Pace. Ο Νάκι πλέον μπορεί να τρέχει ελεύθερος! Πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να μπορέσει να ξανα σταθεί στα πόδια του αλλά βγήκε νικητής!  “Έμοιαζε με ένα ελάφι που έφτασε για να περπατήσει για πρώτη φορά”, είπε η  Pace. “Τότε συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε θέλησε! “. Με την πάροδο των ετών, η προσθετική του Naki’o ήταν τρισδιάστατη για να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Think pawsitive λοιπόν!

 

Shares 270

Σχόλια


Read more:
Close