Μενού

«Ο σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα»- Tα βίντεο που συγκινούν

Shares 87

Σκύλος Αδέσποτα Το Dogs Trust, η μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση στην Μεγάλη Βρετανία, κυκλοφόρησε δύο συγκινητικά βίντεο με τις απαράδεκτες δικαιολογίες που προβάλλουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι παίρνουν σκύλο την περίοδο των γιορτών και μετά τον εγκαταλείπουν σε κάποιο καταφύγιο.    Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων που καταγράφεται αμέσως μετά τις γιροτές αυξάνεται πλέον σε ανησυχητικό βαθμό, καθώς κάθε Ιανουάριο πολλοί είναι εκείνοι που μετανιώνουν επειδή πήραν σκύλο τα Χριστούγεννα και θέλουν να τον επιστρέψουν.

Για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το θλιβερό φαινόμενο, το Dogs Trust κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο «Why I left you» [σ.σ. Γιατί σε εγκατέλειψα], όπου παρουσιάζει μερικές από τις πιο ακραίες πλην άκρως απαράδεκτες δικαιολογίες που έχουν πει κατά καιρούς όσοι αποφάσισαν να επιστρέψουν τον σκύλο που πήραν.

«Κέρδισα διακοπές και δεν πάρω μαζί μου», «Είμαι χορτοφάγος και θέλει να τρώει συνέχεια κρέας», «Μου τον έκαναν δώρο στο Secret Santa», «Ήταν πολύ φιλικός και ήθελε να χαιρετά τους πάντες στη βόλτα», «Κουνούσε υπερβολικά την ουρά του», «Κοιμάται στο κρεβάτι του όλη νύχτα κι εγώ ήθελα να κοιμόμαστε μαζί», «Δεν του αρέσει όταν φοράμε στολές» είναι ενδεικτικά μερικοί από τους λόγους που ακούγονται στο βίντεο.

Η οργάνωση λέει πως μόνο πέρυσι στο Μάντσεστερ μεταξύ 26ης Δεκεμβρίου 2016 και 28ης Ιανουαρίου 2017 έλαβαν 650 κλήσεις, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 20 «επιστροφές» σκύλων την ημέρα. Σε εθνικό επίπεδο το Dogs Trust έλαβε συνολικά 3.596 κλήσεις.

«Τα Χριστούγεννα πολλοί μας φέρνουν τον γηρασμένο σκύλο τους για να κάνουν χώρο για ένα καινούργιο κουτάβι. Μετά τον Ιανουάριο, όταν όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τότε καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη δέσμευση είναι να μεγαλώσεις σωστά έναν σκύλο», λένε υπεύθυνοι της οργάνωσης.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με σχετικές έρευνες η συντριπτική πλειονότητα δαπανά λιγότερο από δύο εβδομάδες σε έρευνα πριν επιλέξει σκύλο και πολλοί παραδέχονται πως τον αγοράζουν επειδή είναι σαν ένα «γλυκούλι αξεσουάρ». Επίσης οι περισσότεροι προχωρούν στην συγκεκριμένη αγορά την περίοδο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Ο σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα», επισημαίνει στο βασικό της μήνυμα η οργάνωση.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Πηγή: www.lifo.gr

Shares 87

Σχόλια


Read more:
Close