Μενού

Ο πιο cool σκύλος που έχετε δει ποτέ – Δείτε που εργάζεται και γιατί φοράει μάσκα του σκι!

Shares 262

Σκύλος σκι Σε αυτό το βίντεο θα γνωρίσετε ίσως τον πιο cool σκύλο που έχετε δει ποτέ. Ωστόσο, διαφέρει από τους συνηθισμένους σκύλους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς η αποστολή του είναι να κυνηγά… πουλιά.

Δεν πρόκειται για κάποιο κυνηγόσκυλο, αλλά για ένα εκπαιδευμένο μπόρντερ κόλεϊ, που σκοπός του είναι να τρομάζει και να απομακρύνει διάφορα πτηνά που πλησιάζουν κοντά στο αεροδρόμιο (Cherry Capital Airport) της πόλης Traverse στην πολιτεία Μίσιγκαν (ΗΠΑ).

Η συγκέντρωση των πουλιών στον αερολιμένα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση, δεδομένου ότι έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά, όπου πτηνά έχουν σφηνώσει στις τουρμπίνες των αεροπλάνων ή των ελικοπτέρων. Και ενδεχόμενη μηχανική βλάβη μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρώπινη ζωή.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο πλησιάζουν γλάροι, πάπιες καθώς και χήνες. Για αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους όπως σειρήνες και πυροτεχνήματα, ώστε να τρομάξουν τα πουλιά.

Ωστόσο, το χειμώνα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Τότε, αναλαμβάνει δράση ο σκύλος που θα δείτε στο βίντεο, καθώς εμφανίζονται οι λευκές κουκουβάγιες, οι οποίες πετάνε χαμηλά και δεν είναι εύκολα ορατές. Ωστόσο, ο 7χρόνος Piper – όπως είναι το όνομα του- που φορά μάσκα του σκι, είναι ο φύλακας- άγγελος του αεροδρομίου.  Πλέον, έχει συνηθίσει τον ήχο των αεροπλάνων και δεν τρομάζει, μετά την ακούραστη εκπαίδευση από τον επόπτη του αεροδρομίου και ιδιοκτήτη του, Brian Edwards.

Δείτε το βίντεο:

newsit.gr

Shares 262

Σχόλια


Read more:
Close