Μενού

Ο άνδρας ταΐζει την πολική αρκούδα την ώρα που το μικρό της τον αγκαλιάζει με τρυφερότητα. Η συγκινητική ιστορία μιας φωτογραφίας

Shares 234

Πολική αρκούδα Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Νικολάι Ματσουλγιάκ να ταΐζει πολική αρκούδα. Το μικρό της, έχει αγκαλιάσει το πόδι του, ενώ εκείνος συνεχίζει να της δίνει συμπυκνωμένο γάλα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον χειμώνα του 1976, στην ΕΣΣΔ.

O άνδρας προσπάθησε να τη σώσει. Της πήγαινε γάλα και κρέας και την βάφτισε «Μαρία Μιχαήλοβα». Δυο χρόνια νωρίτερα, κάποιος κυνηγός είχε σκοτώσει άλλη αρκούδα στο ίδιο σημείο. Το μικρό της, το βρήκε ο Ματσουλγιάκ, το ονόμασε «Μάσα» και το φρόντισε μέχρι να δυναμώσει.

Το πρόβλημα ήταν, ότι επειδή το μικρό είχε γεννηθεί μόλις μερικές ημέρες πριν σκοτωθεί η μητέρα του, δεν ήξερε πως να κυνηγήσει για να βρει τροφή. Για το λόγο αυτό, ο Νικολάι φρόντισε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να το κρατήσει στη ζωή.

Πολική αρκούδα

Στην ίδια φωλιά που είχε τη μικρή «Μάσα», έβαλε αργότερα και την Μιχαήλοβα με τα μικρά της. Ύστερα από καιρό παρατήρησε ότι η Μάσα αδυνάτιζε συνεχώς χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Παρακολούθησε πιο στενά και διαπίστωσε ότι η «Μαρία» έκλεβε το φαγητό της, στην προσπάθεια της να την διώξει μακριά. Τελικά αποφάσισε να δώσει περισσότερη τροφή και στις δυο, παρά τις αντιρρήσεις της συζύγου του που πίστευε ότι η καλή του πρόθεση δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

dinfo.gr

Shares 234

Σχόλια


Read more:
Close