Μενού

Νέα εντυπωσιακά είδη ζωής που ανακαλύφθηκαν την τελευταία πενταετία (Εικόνες)

Shares 1

είδη Δείτε φωτογραφίες με το ψάρι που περπατά και τη μαϊμού που φτερνίζεται όταν βρέχει

Ένα ψάρι που «περπατά» και μια μαϊμού που φτερνίζεται στη βροχή είναι ανάμεσα στα 200 νέα είδη ζώων που ανακαλύφθηκαν στα ανατολικά Ιμαλάια.

Η οροσειρά είναι το «σπίτι» πολλών άγνωστων μέχρι πρόσφατα πλασμάτων που ζουν στα δάση, τις κοιλάδες και τις λίμνες της.

Το World Wildlife Fund (WWF) αποκάλυψε πως την περασμένη 5ετία 133 φυτά, 26 είδη ψαριών, δέκα αμφίβια, ένα ερπετό, ένα πουλί κι ένα θηλαστικό ανακαλύφθηκαν στην περιοχή που καλύπτει περιοχές του Νεπάλ, του Μπουτάν, της άκρης της Μιανμάρ, του Θιβέτ και της βορειοανατολικής Ινδίας.

Ανάμεσα στα πιο παράξενα είναι ένα μπλε μικρό ψάρι που «περπατά», που εντοπίστηκε στο έλος Lefraguri στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας. Το πλάσμα αυτό αναπνέει αέρα, μπορεί να επιβιώσει στη στεριά έως για τέσσερις ημέρες και να «σπαρταρήσει» σαν να περπατά καλύπτοντας απόσταση 400 μέτρων.

είδη

Ανακαλύφθηκε επίσης ένα είδος μαϊμούς στη βόρεια Βιρμανία. Οι ντόπιοι λένε πως είναι εύκολο να την εντοπίσουν όταν βρέχει γιατί την πιάνει… φτέρνισμα, λόγω της κατασκευής της μύτης της. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό, τις βροχερές ημέρες οι μαϊμούδες αυτές κάθονται με τα κεφάλια τους ανάμεσα στα γόνατά τους.

είδη

Εκτός από την παράθεση των νέων ειδών που ανακαλύφθηκαν, η έκθεση του Παγκοσμίου Ταμείου για τη Φύση επισημαίνει επίσης τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα είδη αυτά με μόλις το ένα τέταρτο του φυσικού τους περιβάλλοντος στην περιοχή να παραμένει άθικτο.

Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο σοβαρή απειλή για την περιοχή ενώ προβλήματα προκαλούν επίσης η αύξηση του πληθυσμού, η αποψίλωση των δασών, η λαθροθηρία, η εξόρυξη, το εμπόριο άγριας ζωής, η ρύπανση και η κατασκευή υδροηλεκτρικών φραγμάτων.

είδη

είδη

είδη

είδη

newsbeast.gr

Shares 1

Σχόλια


Read more:
Close