Μενού

Ναύπακτος: Έσωσαν την τυφλή σκυλίτσα που βρήκαν να περιφέρεται με διαλυμένο σάπιο πέλμα από συρμάτινη θηλιά

Shares 354

Αδέσποτα Στο κτηνιατρείο του Νίκου Πλουμή νοσηλεύεται από χθες η τυφλή από το ένα μάτι αδέσποτη σκυλίτσα που εντοπίστηκε να περιφέρεται στη Ναύπακτο με το δεξί της πέλμα σάπιο – φαίνονταν ακόμα και τα οστά της – από μια συρμάτινη θηλιά που κάποιος της είχε περάσει και δέσει σφιχτά για να την βασανίσει.

Η Γιώτα Παγκράτη που συμμετείχε στον εντοπισμό και τη διάσωση του ζώου αναφέρει για το περιστατικό: «Το πόδι της ήταν δεμένο με σύρμα και με ειδικό σφίχτη για να είναι σίγουρος όποιος το έκανε ότι δεν θα βγει. Το πέλμα της νεκρώθηκε. Ίσα που κρατιόταν από το υπόλοιπο πόδι της. Από το ένα μάτι είναι τυφλή. Είναι υποσιτισμένη και φοβερά ταλαιπωρημένη. Δυστυχώς αυτό το ζώο έχει συνδυάσει το άγγιγμα του ανθρώπου μόνο με ξύλο και έτσι αντιδρά σε κάθε μας άγγιγμα».

Αδέσποτα

Οι φωτογραφίες της σκυλίτσας, που την ονόμασαν Δάφνη, αποδεικνύουν τον βασανισμό που υπέστη αυτό το ανυπεράσπιστο πλάσμα εξαιτίας ενός ασυνείδητου που για άλλη μια φορά θα παραμείνει άγνωστος και δε θα λογοδοτήσει γι” αυτό του το έγκλημα στη δικαιοσύνη.

Οι φιλόζωοι μετέφεραν το θηλυκό σκυλί στον κτηνίατρο Νίκο Πλουμή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το ζώο βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σ” αυτή την τραγική κατάσταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το άκρο να σαπίσει.

Αφαιρέθηκε το νεκρό της πέλμα και μόλις συνέλθει, ο κτηνίατρος θα κρίνει από ποιο σημείο θα πρέπει να γίνει ο ακρωτηριασμός του ποδιού της. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ότι η σκυλίτσα έχει μόνο ανεβασμένα λευκά και χαμηλό αιματοκρίτη.

Αδέσποτα

Η Δάφνη θα παραμείνει για νοσηλεία στο κτηνιατρείο του Νίκου Πλουμή, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και οι άνθρωποι που νοιάστηκαν γι” αυτό το πλάσμα τον ευχαριστούν ιδιαίτερα για την τόσο σημαντική του βοήθεια.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει να καλυφθούν τα υπόλοιπα έξοδα της Δάφνης (ακρωτηριασμός, εξετάσεις αίματος, φάρμακα και νοσηλεία) που ανέρχονται στα 350 ευρώ παρακαλείται να στείλει μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της Γιώτας Παγκράτη στο facebook ώστε να του δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του κτηνιάτρου.

istoriesadespoton.gr

Shares 354

Σχόλια


Read more:
Close