Μενού

Να γιατί πρέπει να «ρωτάς» τον σκύλο σου κάθε πρωί αν κοιμήθηκε καλά

Shares 100

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για όλους μας. Επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουραστεί και ν’ ανανεωθεί, κάτι το οποίο δεν διαφέρει και για τους τετράποδους σκύλους μας. Γι’ αυτό και πρέπει να «ρωτάς» τον σκύλο σου κάθε πρωί αν κοιμήθηκε καλά το βράδυ!

Για να σε προλάβουμε πριν σπεύσεις να μας ρωτήσεις «μα καλά, πώς θα ρωτήσω τον σκύλο μου εάν κοιμήθηκε καλά;», θα σου πούμε ότι υπάρχει τρόπος να μάθεις εάν ο τετράποδος φίλος σου κοιμήθηκε σαν πουλάκι ή είχε ανησυχίες και μάλιστα, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, επιβάλλεται να γνωρίζεις!

Οι κτηνίατροι μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας μας τις ενδείξεις ότι ο σκύλος μας δεν κοιμάται επαρκώς. Μήπως έχεις παρατηρήσει κάτι απ’ αυτά στον πιστό σου φίλο;

Ρίχνει υπνάκους μέσα στη μέρα

Σκύλος Να γιατί πρέπει να «ρωτάς» τον σκύλο σου κάθε πρωί αν κοιμήθηκε καλά κοιμήθηκε καλά ο σκύλος

Είναι σύνηθες ένα σκυλάκι το οποίο είναι κουρασμένο να ρίχνει μικρούς υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο σκύλος σου μπορεί να βιώσει ναρκοληψία, μια νευρολογική διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από υπερβολική υπνηλία. Η ναρκοληψία μπορεί να είναι γενετική ή να προκαλείται από ορισμένους τύπους όγκων, οπότε αν παρατηρήσεις υπερβολική υπνηλία στον σκύλο σου, ζήτα αμέσως τη γνώμη του κτηνιάτρου σου.

Νεύρα και αδιαφορία

Σκύλος Να γιατί πρέπει να «ρωτάς» τον σκύλο σου κάθε πρωί αν κοιμήθηκε καλά κοιμήθηκε καλά ο σκύλος

Η εξάντληση του σκύλου σου μπορεί να προκαλέσει αδιαφορία για πράγματα που συνήθως απολαμβάνει, οπότε αν το παιχνίδι που προσπαθείς να παίξεις μαζί του δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση, μπορεί να είναι σημάδι εξάντλησης

Η κόπωση μπορεί επίσης να κάνει ένα σκυλί πιο αντιδραστικό στα ερεθίσματα. Αν δεις τον σκύλο σου να τρελαίνεται με τον παραμικρό θόρυβο ή αντιθέτως να μην αντιδράει σε κανέναν ήχο, ίσως πρέπει και σ’ αυτή την περίπτωση να πας μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι διαταραχές του ύπνου, αλλά και τα παραπάνω συμπτώματα, μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια κάποιας ασθένειας. Συνεπώς εάν ο σκύλος σου δεν αντιδράει φυσιολογικά ή έχεις την εντύπωση ότι δεν κοιμάται καλά, φρόντισε να πάρεις αμέσως τη γνώμη ενός ειδικού. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και δεν πρέπει ν’ αγνοηθεί.

ipop
Shares 100

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close