Μενού

Το μοσχοκάρυδο γάτας έσωσε τις γάτες μας – μπορεί να κάνει το ίδιο και για εσάς

Shares 0

Η Σάντυ ξέμενε από ιδέες για το πώς θα λύσει μία μάχη που προέκυψε με τις γάτες της και τότε ήρθε αντιμέτωπη με το μοσχοκάρυδο για γάτες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Σάντυ πήρε για μία βόλτα τον Πέρσι στο μπαλκόνι για να πάρει αέρα. Ο Πέρσι πιτσίλησε ένα θάμνο –και ξεκίνησε έναν πόλεμο που αναστάτωσε όλο το σπίτι.

Το πρόβλημα ήταν ο Ράσκαλ, μία πανέμορφη Bangal, που το πάθος της για να περιπολεί τη γειτονιά του έδωσε το παρατσούκλι “υπεύθυνος του δρόμου.” Αυτός και ο Πέρσι ποτέ δεν τα πήγαν καλά; Όποτε ο Πέρσι τον εντόπιζε στην αυλή από το παράθυρο, θα ούρλιαζε και θα σφύριζε. Αλλά, από τη στιγμή που το σπίτι της Σάντυ δεν ήταν σε προτεραιότητα για τον Ράσκαλ, οι αντιδράσεις του Πέρσι ήταν λίγες.

Μέχρι που τράβηξε την προσοχή του Ράσκαλ.

Πώς να κρατήσω μία γάτα έξω από το σπίτι που ενοχλεί το κατοικίδιό μου;

Την επόμενη μέρα, ο Πέρσι φύλαγε το φυτό του όλο το εικοσιτετράωρο. Όταν πέρασε ο Ράσκαλ, τον πρόσεξε αμέσως και το μήνυμα είχε δοθεί άμεσα. Ξεκίνησε να επισκέπτεται το σπίτι περισσότερο συχνά, ερχόμενος στο παράθυρο που κοίταζε μπρος στην αυλή, όπου καθόταν ο Πέρσι. Ο Πέρσι έπαθε κρίσεις μίσους στην προσπάθεια να φτάσει το Ράσκαλ και, μια φορά τα κατάφερε σχεδόν.

Η Σάντυ θυμάται να έρχεται στο δωμάτιο για να δει ανοιχτό το παράθυρο και το παραπέτασμα εκτός καθώς οι δύο γάτοι κοπανιούνταν και αντάλλασσαν νυχιές. Από τότε κράταγε κλειστά τα παράθυρα.

Αλλά ο Πέρσι μπορούσε ακόμη να δει το Ράσκαλ και η εμφάνιση της άλλης γάτας στην αυλή έκανε το αίμα του να βράζει. Άρχισε να την πληρώνει η Σάντι και η Μίμη, η άλλη γάτα της Σάντι. Η Μίμη θα ερχόταν να δει τι συμβαίνει όταν άκουγε τον Πέρσι να ουρλιάζει στον Ράσκαλ κι, απρόσεκτα δίνοντας του μια ευκαιρία για να ξεσπάσει το θυμό του.

Η Μίμη δίστασε και φοβήθηκε το σύντροφό της και οι δύο έπρεπε να είναι χώρια όταν εμφανιζόταν ο Ράσκαλ –που τώρα ήταν περίπου μια μέρα την εβδομάδα.

Για περίπου ένα μήνα προσπάθησε η Σάντι να βρει τρόπο για να ηρεμήσει τον Πέρσι. Ήξερε ότι δε θα ήταν εύκολο; Τις περισσότερες φορές ο Πέρσι κάνει σαν παρανοϊκός. Ήταν πολύ νευρικός μέχρι που ξεκίνησε να παίρνει Πρόζακ, που βοήθησε το άγχος του. Αλλά, δεν μπορούσε αυτό να σβήσει την επιθετικότητά του.

Σκέφτηκε να τοποθετήσει σκιάχτρα για γάτες και ανιχνευτές κίνησης που κάνουν θόρυβο ή φώτα, αλλά δεν μπορούσε να βρει τίποτε που νόμιζε ότι θα ήταν αποθαρρυντικό για τον Ράσκαλ.

Τα πράγματα φαίνονταν άσχημα. Οι δικές της γρατζουνιές ήταν το ένα θέμα κι, ο τρόμος της Μίμη το άλλο. Είχε αρχίσει η ίδια να ανησυχεί ότι έπρεπε να διώξει τη Μίμη.

Τότε ανακάλυψε το μοσχοκάρυδο για γάτες.

Τι είναι το μοσχοκάρυδο για γάτες;

Ακουγόταν άσχημα. Το όνομα έφερνε στο νου γάτες που καταβρέχονταν στο πρόσωπο με κουτιά που έριχναν σαν σπρέι την ουσία. Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είχε να κάνει σχέση με αυτό. Το μοσχοκάρυδο είναι ένα προϊόν που δεν προορίζεται για γάτες και επενδύεται στο χώμα για να εμποδίσει αιλουροειδή – επισκέπτες, απωθώντας τους με την ασυνήθιστη μυρωδιά τους – μια συλλογή οσμών που οι γάτες απεχθάνονται.

Δεν είναι τέλειο ούτε για τις ανθρώπινες μύτες, αναφέρει η Σάντυ. Λέει ότι είναι δύσκολο να το περιγράψει, αλλά όταν επενδύεται κάπου είναι “σαν ένα είδος γλυκόριζα.”

Η Σάντι αποφάσισε να το δοκιμάσει. Αγόρασε και τις εκδοχές του σπρέι και των μορίων σκόνης του μοσχοκάρυδου και ύστερα ακολούθησε τις οδηγίες εξονυχιστικά. Ψέκασε τα μόρια στις πλάκες –που έμοιαζε σαν βρομιά. Αργότερα ψέκασε κάτω από το παράθυρο έως τη βάση της βεράντας της.

Οι κόκκοι έπρεπε να ανανεώνονται κάθε μήνα, ενώ το ψέκασμα έπρεπε να εφαρμόζεται κάθε μέρα για εφτά μέρες για να αποθαρρύνει τις επισκέψεις της γάτας. Μόνο όταν σταματούσε ο απροσδόκητος επισκέπτης το ψέκασμα θα εφαρμοζόταν μία φορά τη βδομάδα.

Ήταν μια πανίσχυρη μυρωδιά που έτεινε να παραμένει, έτσι που όλη η αυλή μύριζε, χωρίς όμως η ουσία να την κηλιδώνει.

Στις τέσσερις εβδομάδες από όταν ξεκίνησε να εφαρμόζει το μοσχοκάρυδο για γάτες, δεν εντόπισε το Ράσκαλ στο δικό της χώρο και στο σπίτι της.

Η Σάντι δήλωσε ότι ενώ, τα αποτελέσματα είναι διφορούμενα, αξίζει τον κόπο η προσπάθεια για όσους θέλουν να κρατήσουν μακριά μία ανεπιθύμητη γάτα.

Για αυτήν, ο Πέρσι και η Μίμη αξίζουν κάθε δολλάριο.

Nature” s Mace Cat Mace (Granular Formula)

Natural” s Mace Cat Mace (Spray Formula)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close