Μενού

Μωρό ρινόκερος προσπαθεί να ξυπνήσει τη νεκρή μαμά του που σκότωσαν οι λαθροκυνηγοί για να της πάρουν τα κέρατα

Shares 194

ρινόκερος Στο παρακάτω βίντεο, ένα μωρό ρινόκερος προσπαθεί απεγνωσμένα να πιει γάλα από την νεκρή μητέρα του, την οποία οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν για τα κέρατά της.

Το βίντεο, που γυρίστηκε στο Εθνικό Πάρκο της Νότιας Αφρικής, δείχνει το μωρό να προσπαθεί να φάει ενώ η μητέρα του δεν ανταποκρίνεται. Το συγκεκριμένο ζώο ήταν ο 11ος θάνατος ρινόκερου στην περιοχή μέσα σε διάστημα τεσσάρων μόλις εβδομάδων.

Από πίσω από την κάμερα ακούγεται η φωνή του πιλότου του ελικοπτέρου, Nico Jacobs, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή που εξελίχθηκε μπροστά του.

ρινόκερος

“Το μωρό προσπαθεί απελπισμένα να θηλάσει γάλα, χωρίς να παίρνει απάντηση από τη μητέρα του,” λέει.

Ο μικροσκοπικός ρινόκερος είναι ενός μηνός και ακούγεται να ζητάει γάλα από τη μητέρα του ενώ προσπαθεί να σπρώξει το κεφάλι της.

ρινόκερος

Τα μωρά μπορεί να μην έχουν ακόμη κέρατο, όμως συχνά πυροβολούνται από τους δολοφόνους επειδή τους εμποδίζουν να πάρουν το κέρατο από τη μητέρα τους, καθώς προσκολλώνται απελπισμένα πάνω της.

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, η μικρή Lottie – όπως έχει ονομαστεί – επέζησε. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν δει τώρα το βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο.

ρινόκερος

Το κέρατο ρινόκερου μπορεί να πουληθεί στη μαύρη αγορά μέχρι και £ 10.000.

Ο κ. Jacobs, από την φιλανθρωπική οργάνωση Rhino 911, δήλωσε: “Ειδοποιηθήκαμε αμέσως κι έτσι καταφέραμε να βρούμε τη μητέρα και να δούμε τι πήγαινε στραβά, γιατί δεν ήταν φυσιολογικό για ένα μωρό να είναι μόνο του.”

“Όταν φτάσαμε εκεί, βρήκαμε νεκρή τη μητέρα από πυροβολισμούς με τα δυο της κέρατα να έχουν αφαιρεθεί. Ευτυχώς για εμάς το μωρό είχε επιστρέψει στη μαμά του και μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε αμέσως τον κτηνίατρο και να το σώσουμε.”

Το ίδιο βράδυ τα λιοντάρια είχαν ήδη καταβροχθίσει το κουφάρι της μητέρας.

“Έχουμε χάσει 11 ρινόκερους τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε αυτό το πάρκο,” είπε.

“Νομίζω ότι οι λαθροκυνηγοί κρύβονται στα βουνά τη νύχτα και στη συνέχεια επιτίθενται στα ζώα νωρίς το πρωί.”

“Έχουμε 18.600 λευκούς ρινόκερους και 5.000 μαύρους και χάνουμε τρεις έως πέντε ρινόκερους την ημέρα στη Νότια Αφρική.”

“Αν κάνετε τις πράξεις θα καταλάβετε πόσο τραγική είναι η κατάσταση γι’ αυτά τα ζώα.”

διαφορετικό

Shares 194

Σχόλια


Read more:
Close