Μενού

Μωρό χιμπατζής πιλοτάρει ελικόπτερο με τον άντρα που το έσωσε από λαθροκυνηγούς

Shares 111

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που ένα μωρό χιμπατζής πιλοτάρει μαζί με τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.

Ο Mussa δέθηκε αμέσως με τον διασώστη που τον έσωσε από λαθροκυνηγούς στο Κονγκό.

Στο αξιολάτρευτο βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, ο μικρός χιμπατζής προσπαθεί να παίξει με τα χειριστήρια του ελικοπτέρου.

χιμπατζής

Ο πιλότος του Εθνικού Πάρκου Virunga, Anthony Caere, κάθισε τον Mussa στα γόνατά του, ενώ το συγκινητικό τους βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 23.000 φορές.

Ο Mussa φαίνεται να είναι εντελώς χαλαρός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

χιμπατζής

Ο χιμπατζής έλαβε θεραπεία για εντερικά παράσιτα και πλέον είναι σε θέση να παίξει και να γελάσει με την καρδιά του.

Ο Caere έγραψε για το Instagram: “Εξαιρετική η ομαδική συνεργασία του @lwirocrpl (Lwiro Primates) και του Εθνικού Πάρκου Virunga για τη διάσωση αυτού του μωρού από τα χέρια των λαθροκυνηγών.”

χιμπατζής

“Πήραμε τον μικρό Mussa στο νέο του σπίτι στο Lwiro Primates. Μπορεί να φαίνεται τώρα χαριτωμένο, αλλά υπάρχει μια πραγματικά θλιβερή ιστορία πίσω από το χαμόγελό του. Το μωρό θα έπρεπε να είναι τώρα με τη μαμά του… Αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να του δώσουμε ένα καλό σπίτι!”

χιμπατζής

“Το μωρό είναι σήμερα ζωντανό χάρη στη συμβολή όλης της ομάδας!”

Ο Lwiro Primates έγραψε: “Κάθε διάσωση είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων από διαφορετικές οργανώσεις που συνεργάζονται για να σώσουν ζωές. Σήμερα σώσαμε τη ζωή του Mussa…”

χιμπατζής

“Κάθε διάσωση είναι πάντα ένας συνδυασμός συναισθημάτων… Είμαστε χαρούμενοι που σώζουμε αθώα πλάσματα αλλά και λυπημένοι ταυτόχρονα για αυτό που συμβαίνει στην άγρια ζωή.”

Πηγή

Shares 111

Σχόλια


Read more:
Close