Μενού

Μια σπαραξικάρδια νεκρώσιμη πομπή (Εικόνες)

Shares 48

πομπή Θηλυκές φάλαινες συνοδεύουν μια αρσενική που κουβαλά το νεκρό μικρό της

Μια σπαρακτική εικόνα κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερά του ένας φωτογράφος, όταν απαθανάτισε μια αρσενική φάλαινα την ώρα που κουβαλούσε στο στόμα το νεκρό μικρό της ενώ συνοδευόταν από δύο θηλυκές.

Ο Deron Verbeck έκανε καταδύσεις στο νησί της Χαβάης τον Ιούλιο όταν αντίκρισε την συγκινητική σκηνή και αποφάσισε να την καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό. Η σειρά αυτή των φωτογραφιών, την οποία ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, φέρει το όνομα «Η Πομπή» (The Procession).

πομπή

Μάλιστα τις φωτογραφίες συνόδευε και το ακόλουθο σχόλιο: «Χρειάστηκαν μόνο μερικές στιγμές για να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε την «νεκρώσιμη ακολουθία». Μετά τις αφήσαμε μόνες να πενθήσουν. Παρόλο που υπήρχαν κι άλλοι ρεπόρτερ στη στεριά επέλεξα να μην καλέσω κανέναν από σεβασμό στη θλιβερή αυτή στιγμή.

πομπή

Προτίμησα να τα αφήσουμε να πενθήσουν με την ησυχία τους. Παρόλο που έχουν καταγραφεί τέτοιες στιγμές με δελφίνια και φάλαινες να πενθούν για το χαμό των μικρών τους για μένα ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά ένα τέτοιο θέαμα. Ήταν μια σπαραξικάρδια πομπή έτσι όπως οι φάλαινες πήγαιναν με το νεκρό μικρό τους να το κουβαλάει η αρσενική».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα θηλαστικά συνηθίζουν να θρηνούν τους νεκρούς του είδους τους.

newsbeast.gr

Shares 48

Σχόλια


Read more:
Close