Μενού

Μια μέρα στη ζωή του Speedo, του γάτου με αναπηρία!-ΒΙΝΤΕΟ

Shares 87

γάτος Αγαπώ όλα τα ζώα, πόσο μάλλον τα κατοικίδια που ζεις και μεγαλώνεις μαζί τους. Έχει αποδειχτεί άλλωστε πως μια οικογένεια με παιδιά, που έχει κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι, μεγαλώνει πιο υγιή παιδιά. Έχοντας ως ¨συγκάτοικο¨ ένα γάτο και εγώ, όταν είδα το συγκεκριμένο βίντεο, σκέφτηκα ότι και άλλοι γατοιδιοκτήτες θα χαρούν να δουν …κάτι διαφορετικό.

Γιατί ο Speedo, είναι ένας γάτος σαν όλους τους άλλους και όμως διαφέρει. Η αναπηρία του ονομάζεται το σύνδρομο του κολυμβητή(swimmer syndrome). Μια μορφή μυϊκής ανεπαρκείας, δε του επιτρέπει να σηκώσει τα πίσω πόδια και να σταθεί όπως κάθε γάτα. Για να κινηθεί, χρησιμοποιεί τα πίσω πόδια σαν να κολυμπά, και από εκεί προέρχεται το όνομα του συνδρόμου. Δεν υπάρχει φυσικός ούτε χρόνιος πόνος, μιας και το πρόβλημα είναι μόνιμο στους τένοντες και στους μύες. Μάλιστα με κάποιες φυσιοθεραπείες, μπορεί και να διορθωθεί σε κάποιες περιπτώσεις.

γάτος

Ο Speedo λοιπόν για μένα είναι ένα παράδειγμα, προς όλους εμάς που θέλουμε τα πάντα γύρω μας να είναι σε πλήρη λειτουργικότητα! Φανταστείτε μια οικογένεια και τα παιδιά τους να μεγαλώνουν με ένα κατοικίδιο που έχει αναπηρία. Πόσο αυτό θα αναπτύξει τη λογική τους ότιη αναπηρία είναι μια κατάσταση: αποδεκτή, καθημερινή, μη-προβληματική και το μόνο που θέλει είναι σεβασμό και αγάπη!

Δεν είναι ο γάτος ή ο σκύλος ή όποιο άλλο κατοικίδιο με αναπηρία που θα κάνει τη διαφορά. Είναι όμως η προσπάθεια μας, να μεγαλώσουμε έστω την επόμενη γενιά με τέτοιο τρόπο που να είναι κοντά στο διαφορετικό, να μη το αποφεύγει και να το σέβεται. Αυτή θα είναι η γενιά, που θα περάσει μελλοντικά το μήνυμα: ότι η αναπηρία είναι μια κατάσταση και όχι ένα πρόβλημα!

fanpage.gr

Shares 87

Σχόλια


Read more:
Close