Μενού

Μία γυναίκα τρύπωσε σε ένα μικρό κενό ανάμεσα σε δύο κτίρια. Μόλις δείτε τι έβγαλε, θα τα χάσετε!

Shares 71

Αδέσποτα Οι κάτοικοι του Khabarovsk στη Ρωσία τον φωνάζουν «Ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» ή «Ο τρόφιμος του Κάστρου» για χρόνια. Αλλά η ιστορία πίσω από αυτά τα χιουμοριστικά ψευδώνυμα είναι αρκετά λυπηρή, γιατί ο σκύλος στον οποίο αναφέρονται επέφερε πάρα πολύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για κάποιο παράξενο λόγο, οι κάτοικοι του Khabarovsk είχαν αποδεχτεί πως το σκυλί ήταν παγιδευμένο στο κενό ανάμεσα σε δύο κτίρια της πόλης και κανείς δεν σκέφτηκε να το βοηθήσει. Η παράξενη ιστορία τους ξεκίνησε πριν 3 χρόνια…

Αδέσποτα

Κάποιος προφανώς είχε προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τον σκύλο και τον είχε ρίξει στο μικρό κενό ανάμεσα στα δύο κτίρια. Το κουτάβι είχε τρομάξει τόσο πολύ που φοβόταν να βγει έξω. Οι κάτοικοι το άκουγαν να κλαίει αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Βέβαια του έριχναν φαγητό πού και πού και με το νερό της βροχής κατάφερε να επιβιώσει. Αρχικά ο φόβος το κράταγε μέσα στην τρύπα. Σύντομα όμως είχε μεγαλώσει πολύ και δεν χωρούσε να βγει. Για τρία χρόνια ζούσε στο απόλυτο σκοτάδι.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έμαθαν για την κατάσταση του σκύλου και προσπάθησαν να το ελευθερώσουν. Αλλά για να το κάνουν αυτό, θα έπρεπε να γκρεμίσουν ένα κομμάτι του τοίχου για να μεγαλώσει το κενό, κάτι που χρειαζόταν άδεια από την πόλη.

Λόγω της γραφειοκρατίας, τα χέρια τους ήταν δεμένα. Τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν χωρίς άδεια. Μέχρι τότε, οι κάτοικοι της γειτονιάς είχαν βαρεθεί τόσο πολύ να το ακούνε να κλαίει που απειλούσαν να το σκοτώσουν – το σκυλί δεν είχε πολύ χρόνο!

Για να μειώσουν τις φθορές, μεγάλωσαν το κενό όσο πιο λίγο μπορούσαν, έτσι ώστε να χωράει ίσα ίσα να συρθεί μία νεαρή γυναίκα.

Αυτή η γυναίκα κατάφερε να συρθεί στο σκοτάδι, να βρει το σκυλί και να του βάλει ένα λουρί. Μετά, το τράβηξαν έξω προσεκτικά με το λουρί και το έφεραν στο φως για πρώτη φορά! Ήταν φυσικά πολύ τρομαγμένο, αλλά γενικά ήταν σε καλή υγεία. Οι ακτιβιστές του φέρθηκαν ευγενικά και έκαναν ότι μπορούσαν για να το ηρεμήσουν.

Το ονόμασαν «Volya», που σημαίνει “ελευθερία” στα Ρώσικα.

Η εκπρόσωπος της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων, Daria Stepantsova, έχει σώσει πολλά ζώα, αλλά η κατάσταση αυτού του σκύλου την έφερε στα όριά της. Θυμάται:

“Ήταν πολύ στενά. Δεν υπήρχε χώρος να αναπνεύσεις, τσιμέντο παντού. Πολές φορές ένιωσα κλειστοφοβία και πως είχε κολλήσει. Δεν μπορούσα καν να στρίψω το κεφάλι μου. Γδάρθηκε όλο μου το σώμα και τα ρούχα μου χάλασαν, αλλά το τέλος το άξιζε!”

Αδέσποτα

Η Daria ανέβασε μερικές φωτογραφίες από το γδαρμένο της σώμα για να δείξει στον κόσμο πόσο δύσκολη αποστολή ήταν. Αλλά λέει πως θα το έκανε ξανά αν χρειαζόταν.

Αδέσποτα

Η ιστορία του Volya εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και αυτό βοήθησε πολύ τους ακτιβιστές να του βρουν ένα νέο σπίτι που θα μπορέσει να βιώσει την αγάπη που στερήθηκε τόσο καιρό. Ας ελπίσουμε η ζωή του να είναι γεμάτη ηλιόλουστες μέρες. Γιατί μετά από τόσο καιρό στο σκοτάδι, το αξίζει!

Shares 71

Σχόλια


Read more:
Close