Μενού

Μη θεωρείς τον σκύλο σου δεδομένο γιατί μια μέρα θα το “σκάσει”!

Shares 56

Ξυπνάς και βλέπεις δίπλα σου τον σκύλο σου ή στην καλύτερη περίπτωση σε ξυπνάει αυτός γιατί θέλει χάδια ή απλώς φαγητό. Εσύ ανακουφίζεσαι που τον βλέπεις δίπλα σου και απλώς γυρίζεις πλευρό και συνεχίζεις τον ύπνο σου. Τι θα γινόταν, όμως, αν δεν τον έβλεπες δίπλα σου;

Σκύλος

Μπορεί να μη θέλεις να σου περνάει ούτε σαν σκέψη απ’ το μυαλό, αλλά υπάρχουν στιγμές και περιπτώσεις που οι σκύλοι εγκαταλείπουν το σπίτι και τους ιδιοκτήτες τους.

Σκέφτεσαι πως ο σκύλος σου σ’ αγαπάει και δεν θα σε εγκατέλειπε ποτέ. Σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκεφτείς γιατί θα ήθελε ν’ αφήσει το ζεστό σου σπίτι, τη ζεστή σου αγκαλιά, τα παιχνίδια σας και απλώς μια μέρα να σηκωθεί και να φύγει!

Είναι πολύ σημαντικό ν’ αντιληφθείς γιατί γίνεται αυτό έτσι, ώστε να είσαι σε θέση να το αποτρέψεις.

Ψάχνει για έναν σύντροφοΣκύλος

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Ειδικά, τα αρσενικά σκυλιά περιφέρονται γύρω γύρω προκειμένου να βρουν μια σύντροφο.
Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός που ήθελες απλώς να το σκάσεις απ’ το σπίτι; Σκέψου το γιατί. Ήθελες λίγη περιπέτεια; Λίγη ελευθερία χωρίς νόμους και κανόνες; Λίγο, πολύ τα σκυλιά αποχωρούν για τους ίδιους λόγους.

Βαρεμάρα

Αν το σκυλί σου είναι “παγιδευμένο” σε μια άδεια αυλή ή κάθεται μόνος του ώρες ατελείωτες στο διαμέρισμά σου, τότε μια μέρα θα σου φύγει. Θα σου φύγει και θα κλαις και θα σου φύγει επειδή απλώς ήθελε λίγο ενθουσιασμό και παιχνίδι στη ζωή του.

Σκύλος

Η αγάπη τους για το τρέξιμο

Αν έχεις για παράδειγμα ένα husky δεν μπορείς να το εμποδίσεις απ’ την επιθυμία του να τρέξει, να πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια. Δεν τους νοιάζει βέβαια, το μέρος απλώς θέλουν να βγάλουν την ενέργεια που έχουν μέσα τους. Να εκτονωθούν!

Σκύλος

Περιπέτεια

Αυτό μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου! Υπάρχουν ράτσες σκυλιών που δεν μπορούν απλώς να κάτσουν ήσυχα σε μια γωνιά. Θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο και θα το κάνουν μέσα ή έξω απ’ το σπίτι.

Σκύλος

Είναι σημαντικό ν’ αντιληφθείς τους παραπάνω λόγους και να δώσεις τη βαρύτητα που τους αρμόζει. Μη θεωρείς τον σκύλο σου δεδομένο γιατί δεν είναι, επομένως δες τι μπορείς να κάνεις για να του κρατήσεις το ενδιαφέρον και να είστε μαζί (γιατί όχι;) μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Photo: blog.dogtv.com

πηγή

Shares 56

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close