Μενού

Μαθήτριες δημοτικού έστησαν φιλοζωικό παζάρι στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα της Φιλοθέης & του Ψυχικού

Shares 201

Αδέσποτα Ένα υπαίθριο φιλοζωικό παζάρι στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους έστησαν τρεις μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου, η Ίρις, η Ολίβια και η Θεοδώρα με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα ζώα που φροντίζει η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ.).

Η πρόσκληση που έστειλαν τα τρία κορίτσια στους γείτονές τους αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν κάποιοι άνθρωποι υιοθετούν ζώα δεν πρέπει να τα κακομεταχειρίζονται, ούτε να τα παραμελούν. Τα ζωάκια δεν είναι αξεσουάρ. Όταν αποφασίζεις να πάρεις ένα ζωάκι έχεις ευθύνη να το φροντίζεις. Τα ζώα έχουν ψυχή. Αξίζουν να τους φερόμαστε σαν να ήταν άνθρωποι. Τα  ζωάκια μας δίνουν χαρά και αγάπη χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα. Τα σκυλάκια είναι πιστά, είναι οι καλύτεροι μας φίλοι καθώς και προστάτες μας. Τα γατάκια σου κάνουν παρέα και μια αγκαλιά σε κάνει να ξεχνάς ό,τι σε στεναχωρεί. Χωρίς τα ζώα, η ζωή δεν θα ήταν τόσο όμορφη και γεμάτη όσο τώρα…».

Η Ίρις, η Ολίβια και η Θεοδώρα έστησαν τον πάγκο τους στην πυλωτή και από τις πωλήσεις των σπιτικών μαρμελάδων και λιχουδιών που έφτιαξαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τους, κατάφεραν να μαζέψουν χρήματα με τα οποία αγόρασαν χάπια αποπαρασίτωσης. Την προσφορά τους την παρέδωσαν στους εθελοντές  της Ζω.Φι.Ψυ. συμβάλλοντας με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τις μαθήτριες του δημοτικού, Ίρις, Ολίβια και Θεοδώρα που διοργάνωσαν παζάρι προκειμένου να προσφέρουν τα έσοδα στους αδέσποτους προστατευόμενους του σωματείου μας. Μας προμήθευσαν χάπια αποπαρασίτωσης.  Ήταν μία πολύ συγκινητική χειρονομία» σχολίασαν οι εθελοντές της Ζω.Φι.Ψυ.

istoriesadespoton.gr

Shares 201

Σχόλια


Read more:
Close