Μενού

Μαδάει ο σκύλος σου; Δες πως θα το αντιμετωπίσεις!

Shares 121

Το να μαδάει ο σκύλος είναι ένα από τα λίγα μειονεκτήματα που έχει ένα κατοικίδιο ζώο. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν τρόποι να το ελαττώσεις. Το τακτικό βούρτσισμα είναι ένας καλός τρόπος για να διαχειριστής την απώλεια τριχώματος στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στα ρούχα σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για μια ζωή χωρίς τρίχες (ή τουλάχιστον ελάχιστες)!

Άλλαξε συχνά τα φίλτρα αέρα

Τα φίλτρα αέρα σε μια κατοικία χωρίς κατοικίδια θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 90 ημέρες. Με το κατοικίδιο σου όμως μέσα στο σπίτι πρέπει να τα ανανεώνεις πιο συχνά, κάθε 60 περίπου μέρες.

 

Επίλεξε δάπεδα σκληρού ξύλου ή πλακάκια

Το σκληρό δάπεδο επιτρέπει στο τρίχωμα να συγκεντρωθεί στις γωνίες και είναι πιο εύκολο να το μαζέψεις. Τα χαλιά απ΄την άλλη παγιδεύουν το τρίχωμα με αποτέλεσμα να πρέπει να είσαι με μια ηλεκτρική σκούπα στο χέρι.

Δώσε προσοχή στα έπιπλα που αγοράζεις

Αν σου αρέσει να χαλαρώνεις στον καναπέ παρέα με το κουτάβι σου τότε καλύτερα αγόρασε έναν δερμάτινο καναπέ, καθώς τα υφάσματα παγιδεύουν το τρίχωμα και δεν είναι εύκολο να απομακρυνθούν.

σκύλος μαδάει μαδάει ο σκύλος μαδάει

Κάλυψε τα έπιπλα

Κι αν τα δερμάτινα έπιπλα δεν είναι το στυλ σου τότε προσπάθησε να προστατέψεις τα υφασμάτινα με κουβέρτες ή καλύμματα. Αυτά μπορείς εύκολα να τα βάλεις στο πλυντήριο!.

Χρησιμοποίησε γάντια από καουτσούκ

Για τον καθαρισμό σε καναπέδες ή στο κάθισμα αυτοκινήτων χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ. Το τρίχωμα θα κολλήσει στο υλικό και οπότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα καθαρίσεις!

Χρησιμοποίησε ταινίες

Οι ταινίες είναι απ’ τις καλύτερες λύσεις. Κολλάς πάνω στο σημείο που θέλεις και τραβάς! Όταν γεμίσει η ταινία, χρησιμοποιείς άλλη. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό.

Photo: FLICKR | ZENJAZZYGEEK

ipop

Shares 121

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close