animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

Η Λίλυ το Λαμπραντόρ πάντα συνοδεύει τη τυφλή φίλη του όταν βγαίνει βόλτα

Συναντήστε τη Λίλυ. Αυτό το γλυκό Λαμπραντόρ Ριτριβιέ έχει γίνει ήδη αναντικατάστατο στον ιδιοκτήτη του και για το άλλο σκυλί της. Αρχικά, η Λίλη πρόσφερε βοήθεια στην Μπρίτζετ που ζει σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά και το σκυλάκι της η Κίνλεϊ απαιτεί κι αυτό φροντίδα, καθώς, είναι κουφό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η Λίλυ και η Κίνλεϊ παιρνούν τη μέρα μαζί με την Κίνλεϊ να στηριζεται στη Λίλυ για να της δείξει σημεία ή σημάδια. Χωρίς τη Λίλυ, η Κίνλεϊ μπορεί να αναπτύξει άγχος στην προσπάθειά της να καταλάβει το περιβάλλον. Η Λίλυ προσφέρει ειρήνη, άνεση και στήριξη στην Κίνλεϊ. Η Μπρίντζετ είναι τόσο χαρούμενη να ρίχνει μια ματιά στην εξαιρετική φιλία τους: “Αγαπούν η μία την άλλη και φροντίζονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από τις δύο τους.”

“Η Κίνλεϊ είναι ένα 9 χρονών Λαμπραντόρ και την έχω από τότε που είναι οκτώ εβδομάδων” λέει η Μπρίντζετ. “Έχει κάποιες νευρολογικές δυσλειτουργίες που την οδήγησαν να χάσει την ακοή της όταν ήταν μόλις 6 μηνών. Τη μάθαμε ένα είδος νοηματικής για να συνεννοούμαστε μαζί της και ζει μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.”

Όταν ρωτήθηκε για τη Λίλυ, η Μπρίτζετ μας απάντησε: “Την εκπαίδευσα σαν ένα σκυλί που θα μου προσφέρει υπηρεσίες για την ανικανότητά μου να κινούμαι, που σημαίνει ότι εκπληρώνει ενέργειες που βοηθούν στο να περιορισθεί η φυσική ανικανότητά μου. Η Λίλυ λατρεύει την Κίνλεϊ και θέλει να είναι μαζί της όλη την ώρα.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.