Μενού

Κτηνίατρος έβαλε τέλος στη ζωή της κάνοντας ευθανασία στον εαυτό της γιατί αναγκαζόταν να κάνει ευθανασίες σε σκύλους!

Shares 266
κτηνίατρος ευθανασία Η Jian Zhicheng ήταν κτηνίατρος και διευθύντρια του καταφυγίου “Xinwu Animal Protection and Education Centre” στην Ταϊβάν.
κτηνίατρος ευθανασία
Οι ακτιβιστές την αποκαλούσαν “ο χασάπης με το αγγελικό πρόσωπο” γιατί εκείνη ήταν αναγκασμένη βάσει νόμου να προχωρά σε ευθανασία σκύλων που δεν έβρισκαν σπίτι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
κτηνίατρος ευθανασία
Η Jian είχε κάνει ευθανασία σε 700 σκυλιά μέσα σε 2 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως είχε σώσει και πάρα πολλά ζώα. Είχε θεραπεύσει πολλά άρρωστα αδέσποτα και τους είχε βρει σπίτι.
κτηνίατρος ευθανασία
Ο νόμος όμως δεν μπορούσε να παραβιαστεί, το υπερπληθές καταφύγιο έπρεπε να φιλοξενεί τα ζώα για περιορισμένο χρόνο και στη συνέχεια να τα θανατώνει για να πάρουν την θέση τους άλλα, εκείνα που καθημερινά εγκατέλειπαν οι άνθρωποι στους δρόμους.
κτηνίατρος ευθανασία
Η Jian προσπάθησε για 2 χρόνια να βρει κάποια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που ήθελε να κάνει, να βοηθά τα σκυλιά, και σε αυτό που το κράτος την ανάγκαζε να κάνει. Δεν τα κατάφερε.
κτηνίατρος ευθανασία
Πριν περίπου 3 εβδομάδες, στις 5 Μαΐου, βρέθηκε από τον σύζυγό της αναίσθητη στο σπίτι τους. Είχε κάνει μία ένεση στον εαυτό της με τα φάρμακα που χρησιμοποιούσε για να κάνει αυτό που δεν ήθελε, δηλαδή να θανατώνει τα σκυλιά.
Μία εβδομάδα αργότερα πέθανε, ενώ ο σύζυγός της δεν θέλησε να δώσει το σημείωμα που είχε βρει δίπλα της με το οποίο εξηγούσε πως δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.
κτηνίατρος ευθανασία
Μπορεί οι ακτιβιστές να την θεωρούσαν σαν τον “χασάπη με το αγγελικό πρόσωπο”, εκείνη όμως προσπαθούσε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μέσα από τον παράλογο νόμο που διέπει τα υπερπληθή καταφύγια.
κτηνίατρος ευθανασία
Δεν κατάφερε να βρει λύσεις αλλά ούτε και ισορροπίες και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της με τον τρόπο που την ανάγκαζαν να θανατώνει τα σκυλιά.
κτηνίατρος ευθανασία
Η Elisa Allen, διευθύντρια του PETA αναφέρει στο MailOnline: «Η Jian αναγκαζόταν, όπως πολλοί εθελοντές καταφυγίων, να θανατώνει σκυλιά γιατί η αύξηση του πληθυσμού τους είναι ανεξέλεγκτη και ο ρυθμός με τον οποίο εγκαταλείπονται ταχύτατος.
Η κοινωνία μας αδιαφορεί εντελώς, δεν στειρώνει, εγκαταλείπει, συνεχίζει να αγοράζει σκυλιά και να μην υιοθετεί τα αδέσποτα θεωρώντας τα κατώτερα. Είναι μια κοινωνία που αναγκάζει ανθρώπους και ζώα να περνούν μία κόλαση».
Shares 266

Σχόλια


Read more:
Close