Μενού

Κρήτη: Πυροβόλησε σκύλο έξω από σχολείο, λίγο πριν σχολάσουν οι μαθητές

Shares 488

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε έξω από δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ένας γονέας, καθώς περίμενε το παιδί του να σχολάσει, πυροβόλησε με το όπλο του έναν σκύλο, μπροστά στα μάτια όλων όσων βρίσκονταν εκεί.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το δημοτικό σχολείο του δημοτικού διαμερίσματος Δαφνών του δήμου Ηρακλείου, λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι και σχολάσουν οι μικροί μαθητές.

πυροβόλησε σκύλο

Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ Φωτογραφία Αρχείου

Σύμφωνα με το candianews.gr, ο γονέας, καθώς περίμενε το παιδί του να σχολάσει, ενοχλήθηκε από την παρουσία ενός μικρόσωμου σκύλου. Τότε πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε το όπλο του, του έβαλε σιγαστήρα και σε κοινή θέα πυροβόλησε τον σκύλο, αφήνοντας έκπληκτους τους υπόλοιπους γονείς.

Το περιστατικό κατήγγειλαν στην εισαγγελία Ηρακλείου εκπρόσωποι της φιλοζωικής ομάδας «Σείριος», ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για τον οπλοφόρο.

Ωστόσο, χαρακτηριστικό είναι ότι όπως αναφέρει η φιλοζωική ομάδα, κανένας από τους μάρτυρες που ήταν παρόντες στο περιστατικό δεν προτίθεται να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός «από φόβο για την προσωπική αλλά και των παιδιών τους ασφάλεια». Μάλιστα, ο εν λόγω γονέας φέρεται να έχει επιδείξει και στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας:

«Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 ενημερωθήκαμε για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού Δαφνές, του Δήμου Ηρακλείου, την ίδια ημέρα το μεσημέρι μόλις λίγα λεπτά πριν το κουδούνι για σχόλασμα των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, γονέας μαθητή, κάτοικος του χωριού, ενοχλημένος από την παρουσία μικρόσωμου σκύλου στο δρόμο έξω από το σχολείο, έβγαλε από το αυτοκίνητό του όπλο,τοποθέτησε σιγαστήρα σε αυτό και πυροβόλησε το αδέσποτο ζώο μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν έξω από την πόρτα του σχολείου περιμένοντας τα παιδιά τους να σχολάσουν. Στη συνέχεια, κι ενώ το τραυματισμένο ζώο έτρεξε να κρυφτεί, ο δράστης έβαλε το όπλο στο αμάξι του πήρε το παιδί του και έφυγε ανενόχλητος από το σχολείο, ενώ παρά τις προσπάθειές μας, το πυροβολημένο σκυλί δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της περιοχής και τοπικούς φορείς, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ουδείς εκ των μαρτύρων αλλά και των φορέων της περιοχής προτίθεται να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός από φόβο για την προσωπική αλλά και των παιδιών τους ασφάλεια. Όπως πληροφορηθήκαμε ο δράστης φέρεται να έχει διαπράξει πολλάκις στο παρελθόν αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις (πυροβολισμούς ζώων) και να έχει μια γενικά παραβατική συμπεριφορά, πράγμα που δημιουργεί φόβο στους κατοίκους με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν και να μην καταγγέλλουν τις εγκληματικές του ενέργειες, φοβούμενοι τη στοχοποίησή τους.

Παρότι δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε το όνομα του δράστη, καθώς ουδείς θέλει να αναμιχθεί(!), πληροφορηθήκαμε ότι η τοπική κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και οι γονείς, το γνωρίζουν.

Ως σωματείο φροντίδας και μέριμνας αδέσποτων ζώων, εθελοντική ομάδα προάσπισης της φιλοζωίας και του πολιτισμού αλλά και απλοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα μία τέτοια πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και προωθεί στη κοινωνία και ειδικότερα στα παιδιά, το αίσθημα της ανεκτικότητας προς τόσο σοβαρές αξιόποινες πράξεις χωρίς κυρώσεις. Επισημαίνουμε δε ότι ένα τόσο διαταραγμένο άτομο όπως ο δράστης, που με τόση ευκολία πυροβολεί ένα ανυπεράσπιστο ζώο δεν θα διστάσει να στραφεί προς ανθρώπους με τραγική κατάληξη».

Shares 488

Σχόλια


Read more:
Close