Μενού

Κουτάβι ήταν φυλακισμένο σε μια βρώμικη «μπάλα από τρίχες» μέχρι που άνθρωποι του έδωσαν αγάπη και τώρα δεν σταματά να χαμογελάει

Shares 209

πιγκουινάκι Κουτάβι ήταν φυλακισμένο σε μια βρώμικη «μπάλα από τρίχες» μέχρι που άνθρωποι του έδωσαν αγάπη και τώρα δεν σταματά να χαμογελάει

Ένα κούρεμα συνήθως προσφέρει μια ωραία αίσθηση ανανέωσης, αλλά για το συγκεκριμένο σκυλάκι ήταν ίσως η μεγαλύτερη ανακούφιση της ζωής του. Ο λόγος για ένα ημίαιμο Μαλτεζάκι που τα βάσανά του τελείωσαν πια κι απολαμβάνει ένα σπιτικό με πολλή αγάπη.

Η Holland, το ημίαιμο Μαλτεζάκι, ήταν παρατημένο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, σε ένα καταφύγιο ζώων, χωρίς οικογένεια και σπίτι. Η μικρή σκυλίτσα ήταν φυλακισμένη σε μια βρώμικη «μπάλα από τρίχες»  , και  φαινόταν ξεκάθαρα ότι το μόνο που χρειαζόταν στη ζωή του ήταν λίγη φροντίδα.

πιγκουινάκι

Ευτυχώς, το Trio Animal Foundation στο Σικάγο, συμφώνησε να πάρει την Holland υπό την προστασία του. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να την απελευθερώσουν από το βρώμικο και μπλεγμένο τρίχωμά της.

Η ιστορία της Holland  δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Trio Animal Foundation στο Facebook.

“Η προσπάθειά μας κατά τη διάρκεια της φροντίδας της Holland, επικεντρώθηκε στο να την απελευθερώσουμε από όλη αυτή τη βρώμικη γούνα που είχε επάνω στο σώμα της.”, δήλωσε στο Facebook ο επικεφαλής της ομάδας του Trio Animal Foundation .

“Μια βρώμικη μπάλα από τρίχες  καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης της και μοιάζει με ένα ακόμη μικρό σκυλάκι επάνω της.”

πιγκουινάκι

Η επιχείρηση ανακούφισης της Holland από τη γούνα της, δεν ήταν και τόσο απλή υπόθεση. Η χοντρή γούνα της, την  οποία ακόμη και το ψαλίδι ήταν αδύνατο να την κόψει, δεν μπορούσε να κουρευτεί ως συνήθως.

“Το ψαλίδι κουρέματος θα μπορούσε να κόψει μόνο το λεπτό τρίχωμα γύρω από τα μάτια και το πρόσωπό της.”

πιγκουινάκι

Οι κτηνίατροι χρειάστηκε να τη ναρκώσουν. Όχι μόνο επειδή η Holland ήταν ανήσυχη, αλλά και γιατί το δέρμα της ήταν ευαίσθητο κι ερεθισμένο.

πιγκουινάκι

Η μπερδεμένη γούνα της προκάλεσε στη Holland  δυσφορία. “… έτριβε το πρόσωπό της προσπαθώντας συνεχώς να ξύνει το ερεθισμένο δέρμα της.”

Έτσι, μετά από τη νάρκωση, οι κτηνίατροι προχώρησαν στο μεγάλο κούρεμα κι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και νυστέρι για να την κόψουν, καθώς η γούνα ήταν πολύ χοντρή.

πιγκουινάκι

“Αυτός ήταν ο μόνος ασφαλής τρόπος για να την απελευθερώσω από τη φυλακή της γούνας της”. “Για πάνω από δύο ώρες προσπαθούσαμε να κόψουμε  μερικές από τις βρώμικες γούνινες μπάλες που είχε πάνω στο σώμα της η σκυλίτσα”.

πιγκουινάκι

Η δύσκολη επιχείρηση περιποίησης  τελικά την απελευθέρωσε τη Hollannd από όλη αυτή τη βρώμικη γούνα και την έκανε να δείχνει τελείως διαφορετική. Οι κτηνίατροι διαπίστωσαν ότι ήταν υγιής, παρ’ ότι είχε ερεθισμένο δέρμα.

πιγκουινάκι

Όμως, επειδή η Holland είχε παραμεληθεί για πολύ καιρό, είχε ανάγκη από κάποια θεραπεία. Κι εκεί, όταν ο Miller, ένας σκύλος θεραπείας, ήρθε για να τη βοηθήσει να αισθανθεί ξανά σαν σκύλος.

πιγκουινάκι

“Πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε τώρα πια στη συναισθηματική της σταθερότητα και υγεία”. “Ο Miller έφερε τελικά το χαμόγελο στο πρόσωπό της. Έχει τον καλύτερο συμβουλάτορα. ”

πιγκουινάκι

Μετά την πλήρη φροντίδα  της, υιοθετήθηκε στις 8 Νοεμβρίου και βρήκε μία αγαπημένη οικογένεια κι ένα  σπίτι.

πιγκουινάκι

“Η Holland συνδέθηκε αμέσως με τη νέα της μαμά και τον νέο της μπαμπά.” “Απλά κοιτάξτε  το χαμόγελο στο πρόσωπό της! Για την ακρίβεια, κοιτάξτε το χαμόγελο στα πρόσωπά όλων! ”

πιγκουινάκι

Δεν είναι ένα υπέροχο κι ευτυχές τέλος; Ελπίζουμε να βάλαμε ένα χαμόγελο και στο δικό σας πρόσωπό.

Παρακολουθήστε την ιστορία της Holland εδώ:

diaforetiko.gr

Shares 209

Σχόλια


Read more:
Close