Μενού

Κουκουβάγια δεν μπορεί να σταματήσει να αγκαλιάζει τον άντρα που την έσωσε

Shares 927

κουκουβάγια H GiGi, μια μεγάλη κουκουβάγια , ήταν εντελώς μόνη της – μέχρι που συνάντησε έναν άντρα τον οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ.

κουκουβάγια

Η GiGi έφτασε για πρώτη φορά σε ένα κέντρο διάσωσης άγριας ζωής του Μισισιπή στο τέλος του Μαΐου μετά από ένα σημαντικό τραύμα που είχε υποστεί στο κεφάλι.

“Το σώμα της ήταν γεμάτο παράσιτα και είχε μια πάθηση που ονομάζεται ασπεργίλλωση, η οποία είναι παρόμοια με την πνευμονία στους ανθρώπους,” είπε η κα Dubuisson, ιδρύτρια και διευθύντρια του καταφυγίου.

Η GiGi ήταν τόσο άρρωστη που, κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, έχασε σχεδόν μισό κιλό – μεγάλη ποσότητα βάρους αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα πουλιά ζυγίζουν από 1 έως 2,5 κιλά.

κουκουβάγια

«Η κατάσταση αυτού του πουλιού ήταν από τις πιο κρίσιμες που έχουμε αντιμετωπίσει», δήλωσε η Dubuisson. «Το γεγονός ότι αυτό το πουλί ζει, είναι απίστευτο.»

Αλλά αυτός που πραγματικά βοήθησε την GiGi να γίνει καλά ήταν ο Douglas “Doug” Pojeky, πρόεδρος της ομάδας διάσωσης.

«Τόσα χρόνια δουλεύω με αρπακτικά πουλιά, ποτέ μου δεν έχω δει κάποιον που να τα αγαπάει τόσο πολύ», δήλωσε η Dubuisson.

Χάρη στη φροντίδα του Pojeky, η GiGi σώθηκε από βέβαιο θάνατο, δήλωσε η Dubuisson. Η GiGi σήμερα, όχι μόνο εμπιστεύεται τον Pojeky, αλλά τον φροντίζει με τον πιο εκπληκτικό τρόπο.

κουκουβάγια

Ο Pojeky είχε πάει στο Μίσιγκαν για να δει την οικογένειά του, αφήνοντας τη GiGi μόνη της για λίγο. Όταν επέστρεψε, η GiGi τον κοίταξε κι αμέσως έκατσε πάνω στο μπράτσο του. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά περπάτησε μέχρι το στήθος του, ακούμπησε το κεφάλι της στον ώμο του και πέρασε τα φτερά της γύρω του δίνοντάς του μια ζεστή αγκαλιά.

Η έκφραση του προσώπου της λίγο πριν αγκαλιάσει τον Pojeky έδειξε πόσο ευτυχισμένη ήταν που ξαναείδε τον αγαπημένο της άνθρωπο.

κουκουβάγια

«Για κάποιο λόγο, όταν με αγκάλιασε το πουλί, το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ο πατέρας μου», είπε ο Pojeky.

Μόλις η GiGi ανακάμψει τελείως, θα γυρίσει πίσω στο φυσικό της περιβάλλον. Αλλά μέχρι τότε, έχει για παρέα τον Pojeky.

diaforetiko.gr

Shares 927

Σχόλια


Read more:
Close