Μενού

Κορυφαίοι 10 λόγοι για να υιοθετήσετε ένα σκυλί σε καταφύγιο

Shares 0

Με την αρχή της πανδημίας πολλά σκυλιά που διέμεναν σε καταφύγιο υιοθετήθηκαν. Το ψάξιμο για υιοθεσία σκυλιών και ενδυνάμωση αυξήθηκε ιδιαίτερα. Οι άνθρωποι σκέφτονταν σοβαρά να υιοθετήσουν ένα σκύλο σαν μέσο για να έχουν ένα σύντροφο κατά τη διάρκεια του lockdown ή ακόμη να βοηθήσουν ένα τοπικό καταφύγιο.

Σύμφωνα με την ASPCA , 3.3 εκατομμύρια σκυλιά εισήχθησαν σε καταφύγιο στις Ηνωμένες πολιτείες. Υπάρχουν εκατομμύρια σκυλιά που περιμένουν σε καταφύγια για ένα μόνιμο σπίτι. Οι σχέσεις με ένα  σκυλί καταφυγίου είναι σίγουρα αμφίδρομες και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σας κάνουν να ενδιαφερθείτε για την υιοθέτηση ενός σκυλιού από καταφύγιο.

Εδώ έχουμε 10 οφέλη για να σας κάνουν να το σκεφτείτε.

  • Με το να υιοθετήσετε ένα σκύλο από καταφύγιο μειώνετε το ποσοστό των ζώων που ζουν σε άθλιες συνθήκες, ιδιαίτερα κουταβιών που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και είναι γνωστό ως puppy mills.

 

  • Τα σκυλιά καταφυγίου είναι ως επί το πλείστον εκπαιδευμένα: Τα περισσότερα σκυλιά σε καταφύγια είναι πάνω από εννέα μηνών και το πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζονται επιπλέον εκπαίδευση από τους αγοραστές. Δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε την ενεργητικότητα των κουταβιών.

 

  • Τα καταφύγια σκύλων έχουν τη συγκεκριμένη ράτσα που αναζητείτε: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σκύλων στα καταφύγια: περίπου 6.000 διαφορετικής ράτσας σκύλοι βρίσκονται στα καταφύγια κάθε χρόνο.

 

  • Τα περισσότερα σκυλιά καταφυγίων δέχονται στενή φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό που τα εμβολιάζει και τα προσέχει τακτικά.

 

  • Μπορείτε να περάσετε το επίπεδο των κουταβιών με το να αγοράσετε ένα μεγάλης ηλικίας σκυλί. Τα ηλικιωμένα ζώα είναι πιο ήρεμα και εκπαιδευμένα, οπότε θα γλιτώσετε τη χρονοβόρα εκπαίδευση των κουταβιών.

 

  • Τα σκυλιά καταφυγίου είναι φθηνότερα από τα άλλα.

 

  • Η υιοθεσία θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα: Οι έρευνες δείχνουν ότι το να υιοθετήσεις ένα σκυλί έχει ψυχολογικά και φυσικά οφέλη. Το συναίσθημα πλήρωσης και επιτυχίας της εξασφάλισης ενός νέου σκύλου μπορεί να βελτιώσει την καλή υγεία ενός ανθρώπου.

 

  • Θα μειώσετε την πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών μεταξύ των στοιβαγμένων σε καταφύγια σκύλων.

 

  • Θα σώσετε μια ζωή δίνοντας στο σκυλί καταφυγίου –που πιθανώς είναι παραγκωνισμένο και παρατημένο- μια δεύτερη ευκαιρία δίνοντας του αγάπη.

 

  • Θα αποκτήσετε έναν καινούριο καλύτερο φίλο. Ένας φίλος που ποτέ δεν θα σας κρίνει και πάντοτε θα σας χαλαρώνει με την παρουσία και τη συντροφιά του.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close