Μενού

Κινδυνεύει ο σκύλος μου εάν πιει παγωμένο νερό;

Shares 29

Σκύλος νερό Όταν οι θερμοκρασία είναι υψηλή, για εμάς τους άνθρώπους, το παγωμένο νερό φέρνει προσωρινή ανακούφιση. Τι συμβαίνει όμως στους σκύλους; πριν πολλά χρόνια ένα δημοσίευμα με τίτλο “No Ice Water For Dogs… Please Read ASAP” σε γνωστό ιστότοπο, έφερε αναστάτωση σε αυτούς που συνήθιζαν να δίνουν στο σκύλο τους παγωμένο νερό το καλοκαίρι. Από τότε κάποιοι που τους αρέσει η δραματοποίηση ανακυκλώνουν το άρθρο χωρίς παραπάνω έρευνα. Ποια είναι τελικά η αλήθεια;

Το δημοσίευμα υποστήριζε πως εάν ο σκύλος πιει παγωμένο νερό μπορεί να πεθάνει από συστροφή στομάχου (GDV). Μάλιστα το GDV σε κάποιες χώρες είναι η δεύτερη, μετά τον καρκίνο, συχνότερη αιτία θανάτου των σκύλων.

Εάν κι εσείς κάνετε τη δική σας έρευνα θα διαπιστώσετε πως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Δεν έχει αποδειχθεί πως το παγωμένο νερό προκαλεί συστροφή στομάχου. Αυτό που έχει αποδειχθεί επιστημονικά είναι πως ο σκύλος μπορεί να πάθει συστροφή στομάχου εάν ασκηθεί έντονα αμέσως μετά το φαγητό. Κάποιες φυλές όπως Great Danes, Saint Bernards, German shepherds, Labradors, Weimaraners κινδυνεύουν περισσότερο. Δύο ώρες πριν και δύο μετά το φαγητό καλό είναι να αποφεύγετε την έντονη άσκηση.

Τις πολύ ζεστές ημέρες ρίξτε μέσα στο νερό του σκύλου σας μερικά παγάκια.

σκύλος petsonly.gr

Shares 29

Σχόλια


Read more:
Close