Μενού

Καβάλα: Σε Σπίτι Ζει Πλέον Ο Σκυλάκος Που Περιφερόταν Μόνος Του Σε Βουνό Και Κινδύνευε

Shares 0

Τα περιστατικά κακοποιήσεων έχουν χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Όταν λοιπόν βλέπουμε μια ευχάριστη είδηση, θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Για να δούμε ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα. Ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα ζώα. Και ας είμαστε λίγοι.

Την είδηση διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας “Αίσωπος” “Αίσωπος” Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας και έχει να κάνει με την υιοθεσία ενός ταλαιπωρημένου σκυλιού, του Ερμή.

Ο πανέμορφος αυτός σκυλάκος, τον οποίο βλέπετε πιο κάτω στις φωτογραφίες, τριγυρνούσε για μέρες σε βουνό μόνος του. Φανερά ταλαιπωρημένος, κινδύνευε και από αγέλες άλλων σκυλιών αλλά και από ανθρώπους.

Οι άνθρωποι του σωματείου έλεγξαν το ζώο για τσιπάκι αλλά δεν υπήρχε. Έτσι πήγε για φιλοξενία στο σπίτι εθελοντή. Δεν γινόταν να μείνει μόνο του έξω. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο άνθρωπος που το είχε, ο οποίος το ήθελε πίσω. Το ζώο ζούσε σε μια αυλή παραμελημένο, χωρίς ενημερωμένο βιβλιάριο, χωρίς τσιπάκι. Επίσης δεν δηλώθηκε ποτέ η εξαφάνισή του ούτε τον καιρό που ήταν στο βουνό το έψαχνε κάποιος.

Επιπλέον ο σκύλος είχε εξάρθρωση στα δύο πίσω ποδαράκια του και οι εξετάσεις έδειξαν διροφιλαρίωση (το σκουλήκι της καρδιάς). Μιλάμε δηλαδή για έναν παραμελημένο και κακοποιημένο σκύλο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γυρίσει στο μέρος που ζούσε.

Ο άνθρωπος που τον φιλοξένησε, τον αγάπησε τόσο πολύ, που αποφάσισε να υιοθετήσει.

Έτσι ο Ερμής στάθηκε τυχερός καθώς του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Ζει πλέον σαν βασιλιάς και έχει όλη την αγάπη και τη φροντίδα που δεν είχε μέχρι τώρα στη ζωή του.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close