Μενού

Κατήγγειλε τον οδηγό που της ζητούσε να κατέβει από το λεωφορείο με το σκύλο – οδηγό της

Shares 281

τυφλός τυφλή σκύλος οδηγός H Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία είναι και η ίδια τυφλή, κατήγγειλε χθες στο Α.Τ. Χαλανδρίου τον οδηγό που της ζητούσε επίμονα να κατέβει από το λεωφορείο στο οποίο είχε επιβιβαστεί με τη σκυλίτσα της – οδηγό Μέη.

Ο οδηγός όχι μόνο είχε άγνοια του νόμου που επιτρέπει χωρίς φίμωτρο την είσοδο σκύλων οδηγών τυφλών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επέδειξε και μια ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης.

Η κίνηση του οδηγού να καλέσει την αστυνομία οδήγησε την κα Γκέρτσου στην απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του υπερασπιζόμενη όπως κάνει πάντα τα δικαιώματα των τυφλών ανθρώπων που καταπατούνται ασύστολα σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται χρόνια τώρα σε πολιτισμική κρίση.

Η κα Γκέρτσου, η οποία θα καταθέσει αγωγή τις επόμενες ημέρες εναντίον του συγκεκριμένου οδηγού, αναφέρει για το περιστατικό τα ακόλουθα: «Ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κ.λπ. ενώ σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κ.λπ.) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω.

Επειδή λοιπόν, ο οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία κι όχι εγώ όπως έπρεπε, εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τίποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ΟΑΣΑ στον όποιο παρεμπιπτόντως, είχαμε απευθύνει επιστολή ένα μήνα πριν.

Ειρωνεία, μια μέρα πριν το συμβάν ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου – οδηγού της σχολής «Λάρα» να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων.

 

τυφλός τυφλή σκύλος οδηγός

 

Πάμε λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλέφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός έχει παιδιά, άρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διότι αναφέρθηκε στη Μέη κι όχι σε εμένα, λες κι εγώ τον σκύλο – οδηγό τον έχω για πλάκα. Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπόν πως το επάγγελμα της είναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Δεν δέχομαι ρατσισμό από άποψη γαμώ το κέρατο μου.

Αν ήταν άλλος άνθρωπος με απώλεια όρασης θα είχε βάλει τα κλάματα και θα είχε φύγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα πόδια. Κι εγώ, οφείλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο γι’ αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποίος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρέπει να δίνουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κ.λπ. κ.λπ. Του απάντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχίδια κι όχι όταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ίδιος καλέσει) κι αποδεικνύεται πως ο οδηγός έχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής.

Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σ’ έναν σκύλο – οδηγό τυφλών».

istoriesadespoton.gr

Shares 281

Σχόλια


Read more:
Close