Μενού

Καταδικάστηκε σε 48 χρόνια φυλάκιση. 17 χρόνια αργότερα ένα 9χρονο παιδί του δίνει ξανά ελπίδα…(Εικόνες)

Shares 138

φυλάκιση Ο Zachary Tucker έχει μόλις ξεκινήσει το σχολείο και έχει διαγνωστεί με μία πάθηση που εξηγεί αρκετά την παράξενη συμπεριφορά του. Το μικρό παιδί πάσχει από το σύνδρομο του Asperger, μία μορφή αυτισμού. Η κατάστασή του επιδεινώνεται αισθητά.

φυλάκιση

Ο αυτισμός του Zack όχι μόνο σταματάει την κοινωνικοποίηση του, αλλά επίσης πυροδοτεί κρίσεις πανικού. Δεν μπορεί να κοιμηθεί και συχνά ξεσπάει σε κλάματα. Το να τον ηρεμήσεις είναι δύσκολο γιατί δεν αφήνει τους άλλους να τον ακουμπάνε όταν έχει κρίσεις.

φυλάκιση

Οι γονείς του, Arthur και Susy Tucker, είναι τόσο απελπισμένοι που είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν οτιδήποτε. Τυχαία η Susy βρίσκει το όνομα Chris Vogt στο διαδίκτυο. Ο εκπαιδευτής σκύλων ειδικεύεται να εκπαιδεύει σκυλιά να γίνονται σύντροφοι σε παιδιά με αυτισμό. Ενώ όμως είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει, υπάρχει ένα πρόβλημα.

φυλάκιση

Ο Chris Vogt έχει καταδικαστεί σε 48 χρόνια φυλάκισης λόγω συνεργίας σε φόνο και είναι φυλακισμένος από το 1998. Συμμετέχει όμως σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης σκύλων σε καταφύγια ζώων.

φυλάκιση

Ο Chris όμως χαίρεται πολύ για αυτό το πρόγραμμα. Προσπαθεί να μάθει όσα μπορεί για τον αυτισμό και διαβάζει οτιδήποτε σχετικό.

φυλάκιση

Αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε ζήτηση για σκύλο σύντροφο σε παιδί με αυτισμό. Στη φυλακή, τα σκυλιά συνήθως εκπαιδεύονται για τυφλούς και κουφούς ανθρώπους – παρόλα αυτά ο Chris έχει διαμορφώσει ειδική εκπαίδευση για σκύλους που θα βοηθούν άτομα με αυτισμό.

φυλάκιση

Για τον 9χρονο η ιδέα αυτή είναι εφιάλτης. Το βασανισμένο παιδί δεν μπορεί να φανταστεί να συναντάει έναν φονιά στη φυλακή. Αλλά μετά την πρώτη τους συνάντηση, το παιδί νιώθει πόσο καλό είναι για αυτόν το πλασματάκι αυτό με το λαμπερό τρίχωμα και τα πιστά μάτια.

 

φυλάκιση

Ο Chris έχει εκπαιδεύσει τον τετράποδο Clyde να αντιδράει αμέσως μόλις νιώσει κρίση πανικού από το μικρό αγόρι. Άμα η καρδιά του Zack αρχίζει να χτυπάει πιο γρήγορα, ένδειξη κρίσης πανικού, ο Clyde τον χτυπάει και του αποσπάει τη προσοχή πριν χειροτερέψει. Ο Zack επισκέπτεται τον Chris αρκετές φορές στη φυλακή για να εξασκηθεί στο πως να χειρίζεται τον Clyde.

φυλάκιση

φυλάκιση

«Οι κρίσεις πανικού μου έχουν μειωθεί τουλαχιστον 70% και τώρα είμαι αρκετά χαλαρός για να κάνω φίλους στο σχολείο, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πιο πριν,» λέει ο Zack. Για να ευχαριστήσει τον κατάδικο, η οικογένεια του Zack πηγαίνει στη φυλακή και τον επισκέπτεται. Ο μικρός κάνει κάτι στη συνάντηση με τον φυλακισμένο που έχουν χρόνια να δουν, αγκαλιάζει τον εκπαιδευτή σκύλων που τον έσωσε.

φυλάκιση

Ο Chris συγκινείται πάρα πολύ όταν μαθαίνει πόση πρόοδο έχει κάνει ο μικρό Zack χάρη στο Clyde. Ακόμα 21 χρόνια μετά το έγκλημά του, του είναι δύσκολο να μιλήσει για αυτό.

φυλάκιση

φυλάκιση

φυλάκιση

φυλάκιση

Και για τον Zack, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του έδωσε τον Clyde, που του χάρισε μια καινούργια ζωή. Άμα πάθει κρίση πανικού, το ζώο κατευθύνει την προσοχή του παιδιού πάνω του και έτσι ξέρει πως πρέπει να φροντίσει τον φίλο του. Αυτό τον ηρεμεί γρήγορα. Επιτέλους ο Zack μπορεί να κοιμάται ήρεμος και να κάνει φίλους. Και όλα αυτά χάρη σε έναν καταδικασμένο φονιά.

 fanpage.gr

 

Shares 138

Σχόλια


Read more:
Close