Μενού

Καταδικάστηκε ο άνδρας που κλώτσησε βίαια αδέσποτη σκυλίτσα στον Πολιχνίτο Λέσβου

Shares 1K

κακοποίηση σκύλων Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο άνδρας, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 κλώτσησε μια αδέσποτη σκυλίτσα στον Πολιχνίτο Λέσβου με αποτέλεσμα να της προκαλέσει πολλαπλές κακώσεις και μυϊκές θλάσεις, κινδυνεύοντας να μείνει παράλυτη.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει σχετικά:«Η σκυλίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία είχε βρεθεί πεταμένη στα σκουπίδια από κουτάβι ακόμα στον Πολιχνίτο Λέσβου. Στειρώθηκε στο Κέντρο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου και ζούσε χάρη στη φροντίδα κάποιων κατοίκων του χωριού. Το Μάρτιο 2016, για κακή της τύχη, βρέθηκε στο δρόμο του Σ.Π., ο οποίος, χωρίς το σκυλί να τον πειράξει, την πλησίασε και άρχισε να την κλωτσά με δύναμη αφήνοντάς την αναίσθητο. Στις ερωτήσεις των αυτοπτών μαρτύρων «γιατί το χτύπησες το ζώο;» απάντησε ότι «γιατί είναι ένα παλιόσκυλο, και θα το χτυπάω όπου το βρίσκω μέχρι να το ξεκάνω».

Ενημερώθηκε η «Κιβωτός Μυτιλήνης» και η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Μυτιλήνη όπου διαγνώστηκε με πολλαπλές κακώσεις και μυϊκές θλάσεις στο πίσω σύστημα βάδισης, ενώ υπήρχε ο φόβος ότι ίσως δεν ξαναπερπατούσε.

κακοποίηση σκύλων

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο 2016, χάρη στη φροντίδα των ανθρώπων που την φιλοξένησαν, η σκυλίτσα μπόρεσε να ξαναστηριχθεί στα πόδια της και να περπατήσει.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, χάρη στο θάρρος των ανθρώπων που την υπερασπίστηκαν, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε τον βασανιστή αυτού του ανυπεράσπιστου ζώου, τον Σ.Π., κάτοικο Πολιχνίτου Λέσβου, σε 18 μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για παράβαση του Ν.4039/2012, Άρθρο 16 (άσκηση βίας απέναντι σε ζώα). Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και η υπόθεση θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Η «Κιβωτός Μυτιλήνης» συγχαίρει τους αυτόπτες μάρτυρες που, σε ένα μικρό χωριό, δεν «κοίταξαν τη δουλειά τους» αλλά καταγγείλουν τον εγκληματία-γείτονά τους, και έτσι έσωσαν το αθώο ζώο και οδήγησαν τον βασανιστή του στη Δικαιοσύνη. Ας είναι παράδειγμα για όλους εμάς, ώστε να καταλάβουμε ότι, σε ολόκληρη τη Λέσβο, αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι βασανιστές των ζώων και όχι οι υπερασπιστές τους» καταλήγει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης».

istoriesadespoton.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close