Μενού

Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή ο 66χρονος δολοφόνος που κακοποίησε δύο κουτάβια βγάζοντας τα μάτια τους στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Shares 976
κακοποίηση σκύλων Με ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή (εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο 66χρονος που κακοποίησε βάναυσα δύο κουτάβια στο Παλαιόκαστρο Σερρών στις 27 Μαΐου  2016 βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα.
Το ένα κουταβάκι δεν άντεξε τα ανελέητα χτυπήματα του δολοφόνου του, ενώ το δεύτερο που χαροπάλευε αβοήθητο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σώθηκε χάρη στην κινητοποίηση των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών. Η Ζωή, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, πριν από ένα περίπου μήνα υιοθετήθηκε από μια σπουδαία οικογένεια και χθες παρευρέθηκε στο δικαστήριο.
κακοποίηση σκύλων
Θυμίζουμε ότι στις 28 Μαΐου 2016 ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών όχι μόνο τον 66χρονο, αλλά και τον 22χρονο κάτοχο των ζώων και τον παππού του διότι ενώ στην αρχή κατονόμασαν τον δράστη στη συνέχεια αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του και άφησαν το ένα τους κουτάβι βαριά τραυματισμένο να αργοπεθαίνει αβοήθητο στο χωράφι όπου το είχε πετάξει ο βασανιστής του και γνώριζαν ακριβώς που βρίσκεται.
Το δικαστήριο χθες αθώωσε μεν από  την κατηγορία της συνέργειας στη θανάτωση και κακοποίηση των δύο κουταβιών τον 22χρονο κάτοχο των ζώων και τον παππού του, αλλά τους παρέπεμψε να δικαστούν σε νέα δίκη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.
κακοποίηση σκύλων
Τώρα που υπάρχει η καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονία και κακοποίηση των δύο κουταβιών το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών είναι υποχρεωμένο σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε ζώο).
Το χρονικό της υπόθεσης
Στις 27 Μαΐου 2016 στο Παλαιόκαστρο Σερρών ο 66χρονος αφού κακοποίησε βάναυσα τα δύο κουτάβια, βγάζοντας με σύρμα τα μάτια τους, έσυρε τα κορμιά τους μέχρι το σπίτι της οικογένειας τους κι εκεί τα έδειξε στον παππού του 22χρονου κηδεμόνα τους λέγοντας του ότι τα τιμώρησε με αυτό τον τρόπο γιατί κυνηγούσαν  τις κότες του. Στη συνέχεια πέταξε το νεκρό κουτάβι, αλλά και το βαριά τραυματισμένο σ΄ ένα χωράφι δίπλα από ένα ρέμα.
Όταν ο 22χρονος κηδεμόνας των δύο κουταβιών ενημερώθηκε από τον παππού του ποιος είναι ο δράστης επικοινώνησε με την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ειρήνη Καραπιδάκη ζητώντας τη βοήθεια της για το πως θα χειριστεί νομικά την υπόθεση σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Η κα Καραπιδάκη του είπε να καλέσει την  Αστυνομία όπως και έπραξε.
κακοποίηση σκύλων
Όταν όμως οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών μετέβησαν στο χωράφι και είδαν τα δύο κουτάβια, το ένα νεκρό και το άλλο σοβαρά τραυματισμένο, ο 22χρονος κάτοχος των ζώων ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη ενώ αρχικά τον είχε κατονομάσει ενώπιον πολλών μαρτύρων.
Έτσι οι αστυνομικοί δεν κίνησαν τη διαδικασία σύλληψης του δράστη, αλλά ούτε συνέλαβαν τον 22χρονο που άφηνε το ένα του κουτάβι να κείτεται σοβαρά τραυματισμένο στο χωράφι χωρίς να κάνει κάτι για να το βοηθήσει.
κακοποίηση σκύλων
Μετά από μερικές ώρες εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 22χρονο κάτοχο των ζώων για να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά στάθηκε αδύνατον γιατί δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Τότε απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών, το οποίο ωστόσο δεν είχε ακόμα λάβει καμία ενημέρωση για το συμβάν.
Στις 28 Μαΐου τέσσερα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών πήγαν στο Παλαιόκαστρο και έμαθαν από τους κατοίκους τόσο το όνομα του 22χρονου κατόχου των δύο κουταβιών όσο και το όνομα του δράστη αυτής της φρικαλέας πράξης.
κακοποίηση σκύλων
Στη συνέχεια βρήκαν τον 22χρονο, ο οποίος τους υπέδειξε το χωράφι όπου βρισκόταν το νεκρό κουτάβι και το βαριά τραυματισμένο. Ο νεαρός άνδρας είπε στους εθελοντές ότι δεν κατονόμασε τον δράστη που είδε ο παππούς του να κακοποιεί τα σκυλιά του, γιατί φοβήθηκε και δεν ήθελε να μπλέξει.
Ο Σάκης Ζλάτκος, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, κατέβηκε στην κήτη του ρέματος, και παρά τον τραυματισμό του στο μάτι από κλαδί, κατάφερε να ανασύρει το πτώμα του νεκρού κουταβιού και το σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι. Στη συνέχεια τόσο το ζωντανό κουτάβι όσο και το πτώμα του νεκρού ζώου μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο.
κακοποίηση σκύλων
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών κατέθεσε καταγγελίες εις βάρος του δράστη για κακοποίηση και θανάτωση ζώων, αλλά και κατά του 22χρονου κατόχου των ζώων και του παππού του με τις κατηγορίες α) για υπόθαλψη εγκληματία γιατί ενώ αρχικά τον κατονόμασαν ενώπιον πολλών μαρτύρων αρνήθηκαν στη συνέχεια να τον καταγγείλουν στην αστυνομία καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους συνένοχους του αποτρόπαιου εγκλήματος και β) για κακοποίηση του κουταβιού τους γιατί δε φρόντισαν να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο για περίθαλψη και το άφηναν να αργοπεθαίνει σοβαρά τραυματισμένο στο χωράφι.
Τελικά ο 66χρονος δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών όπου κατέθεσε και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία με τις επίσημες κτηνιατρικές γνωματεύσεις  για το νεκρό και σοβαρά τραυματισμένο ζώο. Στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών οδηγήθηκαν και ο 22χρονος και ο παππούς του, οι οποίοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου οριστεί δικάσιμος.
κακοποίηση σκύλων
Η μικρή Ζωή, όπως ονόμασαν το κουτάβι οι εθελοντές, νοσηλεύτηκε για έξι μέρες κάτω από 24ωρη παρακολούθηση στην κτηνιατρική κλινική «Άγιος Μόδεστος» στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης καθώς έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τα ανελέητα χτυπήματα που δέχθηκε από τον 66χρονο βασανιστή της. Υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του δεξιού της ματιού.
Η πανέμορφη Ζωή υιοθετήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα από μια υπέροχη οικογένεια που άνοιξε το σπίτι της σ’ αυτό το πανέμορφο πλάσμα που βίωσε σε ηλικία μόλις 4 μηνών την ανθρώπινη φρικαλεότητα.
Shares 976

Σχόλια


Read more:
Close