Μενού

Καρέ-καρέ η μεταφορά λύκων και αρκούδων από τον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας

Shares 105

Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας μεταφέρθηκαν οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση που διήρκεσε τρεις ώρες περίπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία πήραν μέρος η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ με επικεφαλής τους καθηγητές Νατάσα Κομνηνού και Γιώργο Καζάκο.

Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες

Για την ασφαλή μεταφορά τους τα τέσσερα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν και στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μεταφερθούν με οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Καταφύγια όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιφραγμένο χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου και αρκούδας.

Οι δύο αρκούδες, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι αδέρφια και ήρθαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 1993 από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Βρέθηκαν σε ηλικία μόλις τριών μηνών να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο. Σήμερα σε ηλικία 22 ετών θα ζήσουν μαζί με τις άλλες εννιά αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο. Εκεί μάλιστα θα συναντήσουν και δύο ακόμη αρκούδες που έχουν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου, τη Βέσνα και τη Μπάρμπαρα.

Οι δύο λύκοι έχουν γεννηθεί στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο θηλυκά ηλικίας 12 και 13 ετων. Θα ενταχθούν στο Καταφύγιο στις Αγραπιδιές Φλώρινας μαζί με τους οχτώ πρώην αιχμάλωτους λύκους που ζουν ήδη εκεί.

Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί για μία ακόμη φορά τους 30.000 πολίτες που συνυπέγραψαν το αίτημα για τη μεταφορά των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί στη Φλώρινα, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υιοθέτηση του αιτήματος. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου έπαιξαν και οι οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία των οποίων είχαν εγκαίρως εντοπιστεί και επισημανθεί οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο Ζωολογικό Κήπο.

 

Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες Φλώρινα Νυμφαίο Φλώρινας λύκοι Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης Αρκτούρος αρκούδες

 

e-ptolemeos.gr

Shares 105

Σχόλια


Read more:
Close