Μενού

Ήθελε να φωτογραφίσει πολικές αρκούδες στα χιόνια αλλά το χιόνι δεν υπήρχε πουθενά

Shares 29

πολικές αρκούδες Η φωτογράφος Πάττυ Γουεϊμάιρ θέλησε να απαθανατίσει πολικές αρκούδες στο γραφικό χιόνι και ταξίδεψε στα νησιά Μπάρτερ στην Αλάσκα. Έκπληκτη αντιλήφθηκε πως δεν υπήρχε χιόνι. «Έπαθα σοκ όταν έφτασα και ανακάλυψα πως δεν υπήρχε χιόνι ούτε είχε σχηματιστεί ακόμη ο πάγος στη θάλασσα.» αναφέρει η φωτογράφος στο The Huffington Post. «Οι ντόπιοι μου είπαν πως ήταν ένας ασυνήθιστα ζεστός χειμώνας και το χιόνι θα έπεφτε αργότερα. Είναι ένας από τους θερμότερους χειμώνες που έχουν καταγραφεί.» συμπληρώνει.

Γρήγορα εντόπισε τις πολικές αρκούδες πάνω σε σημεία με άμμο και σκόνη και αποφάσισε να φωτογραφίσει την ασυνήθιστη θέα. «Το πλάνο μου έκανε αμέσως εντύπωση μιας και η αρκούδα έμοιαζε σκεφτική καθώς καθόταν σε μια όχθη από τα νησιά Μπάρτερ. Η έλλειψη χιονιού και πάγου ήταν προφανείς και αφηγείται μια ιστορία χωρίς να την πει.»

Μια από τις εικόνες, με τον τίτλο: «Όχι Χιόνι, Όχι Πάγος», έλαβε τιμητική διάκριση σε διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic. Λέγεται πως είναι μια καλή αντανάκλαση από τις ολέθριες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η φωτογράφος αναφέρει πως θα ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ να ταξιδέψει στην Αρκτική για να δει ο ίδιος τι συμβαίνει ώστε να καταλάβει «γιατί πρέπει να προστατευτεί αυτός ο απίστευτα ξεχωριστός χώρος».

«Έμεινα έκπληκτη όταν έφτασα και ανακάλυψα πως δεν υπήρχε χιόνι ούτε διαμορφωμένος πάγος στη θάλασσα.»

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

Τον περασμένο Οκτώβρη, η φωτογράφος Πάττυ Γουεϊμάιρ πήγε στα νησιά Μπάρτερ για να φωτογραφίσει τις πολικές αρκούδες στο χιόνι.

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

«Οι ντόπιοι μου είπαν πως το χιόνι θα έπεφτε αργότερα. Είναι ένας από τους θερμότερους χειμώνες»

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

Γρήγορα εντόπισε τις πολικές αρκούδες πάνω σε σημεία με άμμο και σκόνη και τις φωτογράφισε.

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

Λέγεται πως οι φωτογραφίες της δείχνουν τις ολέθριες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

Η φωτογραφία με τον τίτλο: «Όχι Χιόνι, Όχι Πάγος» έλαβε τιμητική διάκριση σε διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic.

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

Η φωτογράφος θα ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ να ταξιδέψει στην Αρκτική για να δει «γιατί πρέπει να προστατευτεί αυτός ο απίστευτα ξεχωριστός χώρος».

πολικές αρκούδες

Patty Waymire

tilestwra.com

Shares 29

Σχόλια


Read more:
Close