Μενού

Η Ιταλία απαγόρευσε την χρήση ζώων στο τσίρκο

Shares 1K

τσίρκο ζώα σε τσίρκο Εγκρίθηκε νομοθεσία για την σταδιακή κατάργηση χρήσης ζώων σε τσίρκα στην Ιταλία από το κοινοβούλιο. Σήμερα υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται περίπου 100-2.000 ζώα στα τσίρκα της Ιταλίας.

Σημειώνεται, ότι η Ιταλία είναι η 41η χώρα που εγκρίνει μέτρα που απαγορεύουν τα ζώα σε τσίρκο και το νομοσχέδιο κατατέθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας, έδειξε ότι το 71% των ζώων στα τσίρκα αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα και το 33% των λιονταριών και των τίγρεων δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους.

τσίρκο ζώα σε τσίρκο

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας, το 71% των ζώων στα τσίρκα αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα. Οι ελέφαντες περνούν 17 ώρες την ημέρα αλυσοδεμένοι και οι τίγρεις, παρόλο που φοβούνται τη φωτιά, συχνά αναγκάζονταν να πετούν μέσα από φλόγες.

Μάλιστα τα λιοντάρια περνούν κατά μέσο όρο το 98% του χρόνου τους εσώκλειστα. Οι ελέφαντες περνούν 17 ώρες την ημέρα αλυσοδεμένοι και οι τίγρεις, παρόλο που φοβούνται τη φωτιά, συχνά αναγκάζονταν να πετούν μέσα από φλόγες.

«Ταξιδεύοντας από τόπο σε τόπο, εβδομάδα μετά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας προσωρινά πτυσσόμενα κλουβιά, τα τσίρκα απλά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων. Μέσω των μυστικών ερευνών δείξαμε τη βία και την κακοποίηση που χρησιμοποιούνται για να αναγκάσουν τα ζώα αυτά να υπακούσουν και να εκτελέσουν κόλπα.

τσίρκο ζώα σε τσίρκο

Επικροτούμε την Ιταλία και παροτρύνουμε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να τερματίσουν αυτή τη σκληρότητα», δήλωσε η Τζαν Κρίμερ, πρόεδρος της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης Animal Defenders International (ADI).

naftemporiki

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close