Μενού

Ηράκλειο Κρήτης: Συνέλαβαν τον άνδρα που άφησε στα σκουπίδια 5 κουτάβια

Shares 946

σύλληψη σκουπίδια κουτάβια Ηράκλειο Κρήτης Τον άνδρα που εγκατάλειψε χθες το πρωί πέντε κουτάβια μέσα σε μια κούτα δίπλα από τα σκουπίδια της λαϊκής αγοράς Καμινιών στο Ηράκλειο της Κρήτης συνέλαβε η Αστυνομία μετά από σχετική καταγγελία.

Ο άνθρωπος, που είδε ποιος παράτησε τα σκυλάκια εκεί – τα οποία βλέπετε στη φωτογραφία – κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και την Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» ζητώντας βοήθεια για το θέμα.

Έτσι λίγο μετά τις 10:30 το περιπολικό πήγε επί τόπου και στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου κατέληξαν ο «κηδεμόνας», που είναι πωλητής λαχανικών στην λαϊκή μαζί με τα κουτάβια καθώς και ο καταγγέλλων για να δώσουν τις σχετικές καταθέσεις. Φυσικά στην λαϊκή επικράτησε πανδαιμόνιο αφού πολλοί θεωρούσαν παράλογο να διώκεται κάποιος για κάτι τέτοιο!

Τελικά λόγω έλλειψης χώρου στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου ο 55χρονος ιδιοκτήτης των ζώων ορίστηκε από την Εισαγγελία Ηρακλείου ως μεσεγγυούχος και αναγκάστηκε να κρατήσει τα σκυλάκια και να τα φροντίσει καταλλήλως.

Η Μαρία Χουστουλάκη εκ μέρους της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» εξήγησε στο zoosos.gr πως εις βάρος του δράστη σχηματίζεται δικογραφία ενώ αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος. Τα κουτάβια σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα ήταν γεμάτα τσιμπούρια ενώ τόσο τα μικρά όσο και τη μάνα τους θα τα εξετάσει κτηνίατρος ώστε η γνωμάτευση του να συμπληρωθεί στην δικογραφία.

Η εγκατάλειψη ζώων δεν θα βαρεθούμε να το λέμε είναι ποινικό αδίκημα και οφείλουμε να καταγγέλλουμε στις αρχές εκείνους που τα κακοποιούν, τα παρατούν οπουδήποτε εκθέτοντας τα σε θανάσιμους κινδύνους.

Πηγή

Shares 946

Σχόλια


Read more:
Close