Μενού

Είναι το σκυλάκι σας κακομαθημένο;

Shares 142
Σκύλος σκυλάκι κακομαθημένο Κακομαθημένα ή καλομαθημένα αν θέλετε σκυλιά υπάρχουν. Όμως δεν φταίνε αυτά αλλά οι ιδιοκτήτες τους που τους συμπεριφέρονται ανάλογα.

 

Αν επιβραβεύετε το σκυλάκι σας όταν ζητιανεύει να φάει  απ το τραπέζι σας τότε το κακομαθαίνετε.
Αν γαυγίζει επίμονα όταν θέλει να του πετάξετε τη μπάλα για να παίξει και εσείς την πετάτε τότε το κακομαθαίνετε.
Αν αρνείται να ΚΑΤΣΕΙ μέχρι να πάρει τη λιχουδιά απ το χέρι σας τότε το κακομαθένετε.
Όπως και τα κακομαθημένα παιδιά, έτσι και τα κακομαθημένα σκυλιά δρουν όπως θέλουν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Και όπως στην περίπτωση των κακομαθημένων παιδιών, έτσι και για τα κακομαθημένα σκυλιά φταίει ο…γονιός-ιδιοκτήτης.
Τα καλά νέα είναι ότι ένα κακομαθημένο σκυλάκι μπορεί να βελτιωθεί άμεσα.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι τα σκυλιά θα καλνουν ο,τι θέλουν (πχ θα ορμήξουν και θα πηδήξουν ψηλά για χάδια ή θα τραβήξουν το λουρί για να πάνε βόλτα κλπ) άρα για να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά ΔΕΝ θα του δίνετε αυτό που θέλει (την ώρα που το θέλει).

Πρέπει να ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ τα παρακάλια του, το γαύγισμά του και ό,τι κάνει. Με υπομονή, περιμένετε για την καλή συμπεριφορά που επιθυμείτε να δείτε (πχ να σταματήσει να γαυγίζει) και τότε δώστε τη μπάλα ή το χάδι που ζητά.
Για να μειώσετε το » θράσος»  μπορείτε ακόμα να ζητάτε απ το σκύλο να κάτσει πριν πάρει κάτι (λιχουδιά,χάδι,παιχνίδι,λουρί για βόλτα ,πριν ανοίξετε την πόρτα κλπ).
Κακομαθημένο δεν είναι αν έχει παιχνίδια,καλή τροφή και ένα κρεβάτι! Αυτά είναι φροντίδα!
Shares 142

Σχόλια


Read more:
Close