Μενού

Ημέρα ενθύμησης: Έκανα έγχρωμες 14 φωτογραφίες ζώων που υπηρέτησαν στον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Shares 0

Πάντα ενθουσιαζόμουν από ιστορίες σκύλων στον πόλεμο –και όσων υπηρέτησαν στο καθήκον κι αυτών που χρησιμοποιήθηκαν ως μασκότ και σύντροφοι. Οι φωτογραφίες που διάλεξα δείχνουν ζώα και των δύο κατηγοριών –ζώα ήρωες με κεντρικό ρόλο-, αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ζώα είναι θύματα πολέμου, αφού δεν διάλεξαν αυτά να βρίσκονται εκεί.

Κάθε χρόνο την Κυριακή της Θύμησης ο οργανισμός Royal Army Veterinary θα οργανώσει μία παρέλαση μέσα στην πόλη, κάνοντας σίγουρο ότι οι θυσίες των ζώων στον πόλεμο δεν έχουν ξεχασθεί.

Έδωσα χρώμα σε ορισμένες φωτογραφίες για να δώσω νέο ενδιαφέρον –μερικές είναι πάνω από 100 χρονών. Σκοπεύω να φανερώσω τη συνεισφορά των ζώων αυτών, ορισμένα που βραβεύθηκαν μάλιστα με μετάλλια.

Πιστεύω ότι ο χρωματισμός των φωτογραφιών είναι ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων.

Ελπίζω να βρείτε αυτό το πρότζεκτ ενδιαφέρον.

 • Ο Σίμον, ο γάτος του πλοίου

Ο Σάιμον υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό. Ήταν ικανός να πιάνει και να σκοτώνει αρουραίους σε χαμηλότερα καταστρώματα. Έγινε γνωστός επειδή άφηνε δώρα νεκρούς αρουραίους στα κρεβάτια των ναυτών και επειδή κοιμόταν στο σκουφί του καπετάνιου.

Το 1949, ύστερα από ένα περιστατικό γνωστό ως Yangtze, έλαβε το μετάλλιο PDSA’ s  Dickin Metal αφού επιβίωσε τραυματισμούς από ένα κανόνι που διέλυσε την καμπίνα του καπετάνιου τραυματίζοντας το Σάιμον και σκοτώνοντας τον καπετάνιο.

Η άσχημα τραυματισμένη γάτα σύρθηκε στο κατάστρωμα και μεταφέρθηκε αμέσως σε έναν ιατρικό κολπίσκο, όπου η ομάδα διάσωσης του πλοίου καθάρισε τις πληγές, αλλά δεν αναμενόταν να βγάλει το βράδυ.

Τελικά, κατάφερε  να επιβιώσει μετά από μία περίοδο ανάρρωσης, επέστρεψε στα προηγούμενα καθήκοντα πιάνοντας αρουραίους. Είναι ακόμη η μόνη γάτα που έχει βραβευθεί με το μετάλλιο  Dickin.

 • Ένας στρατιώτης του Πρώτου Παγκοσμου Πολέμου και το κατοικίδιό του

Ένας ανώνυμος στρατιώτης του Βρετανικού Βασιλικού Πυροβολικού μαζί με το γατάκι του, το 1917. Ζώα συχνά φέρνονταν στα αναχώματα, μερικές φορές σαν μασκότ ή σε αυτή την περίπτωση, το γατάκι ίσως ήταν από μία τοπική φάρμα ή κατεστραμμένο χωριό.

 • Ο Ριπ το ηρωικό σκυλί

Ο Ριπ βραβεύθηκε με το μετάλλιο Dickin για το θάρρος του το 1945. Βρέθηκε ως αδέσποτο στο Λονδίνο το 1940 και, έγινε το πρώτο κυνηγόσκυλο και σκύλος προστασίας της υπηρεσίας. Έχει αναγνωρισθεί ότι έσωσε τις ζωές πάνω από 100 ανθώπων.

Ξεκίνησε χωρίς εκπαίδευση και ήταν ενστικτικά εξαιρετικός στη δουλειά του και η επιτυχία του ήταν αυτή που ανάγκασε το στρατό να ξεκινούν να εκπαιδεύουν σκυλιά ανιχνευτές και προστασίας το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

 • Γιάσπερ

Ένας χειρούργος της Βασιλικής Στρατιωτικής Κτηνιατρικής πτέρυγας βάζει δεσμούς στο τραυματισμένο αυτί του Γιάσπερ, ένας σκύλος ανιχνευτής ορυχείων στη Νορμανδία, τις 5 Ιουλίου το 1944.

 • Βρετανικό Μπουλντόγκ

Η Βένους το μπουλντόγκ μασκότ της καταστροφικής HMS Vansittart, 1941

 • Περιστέρια αγγελιαφόροι

Ένα λεωφορείο Β-τύπου με ένα πατάρι για περιστέρια, τα οποία μετέδιδαν μηνύματα από τις επάλξεις στο πίσω μέρος της στρατιάς. Περίπου 100.000 μεταφορείς περιστέρια χρησιμοποιήθηκαν ως αποστολείς τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι στατιστικές δείχνουν ότι μεταφέρθηκαν σωστά το 95% των μηνυμάτων.

 • Η μασκότ του Βασιλικού Ναυτικού

Η μασκότ του HMS Stork, επιβιβασμένη στο πλοίο, στο Λίβερπουλ, τις 18 Μαΐου το 1941.

 • Άλογο πολέμου

Ο Γουίλιαμ στέκει τρίτος στη σειρά από τα αριστερά. Υπηρέτησε στο δυτικό Ιππικό του Μπάρακς, στις Γραμμές Wellington, αλλά πέθανε στη δράση υπηρετώντας τους ουσσάρους του ίδιου του βασιλιά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 • Aircrew

Ο Aircrew ήταν μια νέα γάτα που υιοθετήθηκε από τη Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Εκπαιδευτική Σχολή Αεροπορίας στη Βικτόρια της Αυστραλίας.

 • Γατάκια πλοίου

Οι γάτες χρησιμοποιούνταν συχνά από τα πλοία για να σκοτώνουν αρουραίους, οι οποίο κατέστρεφαν τα σχοινιά, την ξυλεία, τις προμήθειες και μετέδιδαν ασθένειες.

Αυτά τα γατάκια ανήκαν στο πλήρωμα του HMS Hawkins, ένα κρουαζιερόπλοιο που φτιάχτηκε από το Βασιλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο μέχρι το 1919. Τα γατάκια εικονίζονται σε ένα βαρέλι που χωράει 7.5 ίντσες πυρομαχικά.

 • Λάσπη και σφαίρες

Ένα άλογο και ένας στρατιώτης μεταφέρουν μπότες. Το μονοπάτι είναι γεμάτο στη λάσπη. Το άλογο είναι φορτωμένο με μπότες από καουτσούκ. Τα άλογα, εξαιτίας της ικανότητάς τους να ταξιδεύουν στα περισσότερα εδάφη ήταν σημαντικά για τη μεταφορά κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 • Ένας καπετάνιος με το άλογό του
 • Ένα άλογο του Βόρειου Ιρλανδικού Βασιλείου

Εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια άλογα, μουλάρια και γάιδαροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 

 

 • Πρόχειρα έλκηθρα

Άλογα τραβούν πρόχειρα έλκηθρα μέσα από τη λάσπη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close