Μενού

Ili Pika: Το χαριτωμένο κουνέλι της Κίνας που έγινε κινδυνεύει με εξαφάνιση!

Shares 77

κουνέλι Κίνα Ili Pika Όλοι στο διαδίκτυο και τα social media μιλούν για αυτό: το μαγικό κουνέλι της Κίνας. Το υπερβολικά χαριτωμένο ζωάκι είναι ίσως το πιο συμπαθές είδος εξαφάνισης που είδατε ποτέ. Το είδος Ili Pika, ένα περίεργο είδος θηλαστικού, που μοιάζει πολύ με κουνέλι. Ζει μόνον στην Κίνα και πουθενά αλλού στον κόσμο και έχουν απομείνει μόλις 1.000 τέτοια μαγικά κουνελάκια στον πλανήτη. Αυτό τα κάνει πιο απειλούμενο είδος και από τα πάντα.

Ο πρώτος που είδε το μαγικό κουνέλι είναι ο 60χρονος σήμερα Li Weidong. Το είδε για πρώτη φορά το 1983 και έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή και τη δουλειά του στην προστασία του μικρού αυτού ζώου.
κουνέλι Κίνα Ili Pika
«Καθόμουν σε ένα βράχο όταν ξαφνικά δυο αυτιά κουνελιού ξεπρόβαλαν. Και μετά, από ένα άνοιγμα του βράχου είδα από το μικρό πλασματάκι να με κοιτάει. Σκέφτηκα ότι ήταν το πιο όμορφο και περίεργο πλάσμα που είχα δει ποτέ» δηλώνει στο BBC, ο Li.

Το όνομα Ili Pika προέρχεται από την περιοχή που ανακαλύφθηκε το περίεργο θηλαστικό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Ochotona iliensis.
κουνέλι Κίνα Ili Pika
Ζει σε βραχώδεις περιοχές, μέσα σε λαγούμια, σε υψόμετρα 2.800 – 4.000 μέτρων και τρέφεται με χόρτα. Ενώ θηρευτής των μικρόσωμων αυτών ζώων είναι οι αλεπούδες και οι νυφίτσες.

Είναι ένα αρχαίο ζωικό είδος, ωστόσο τα τελευταία 30 χρόνια, ο πληθυσμός του έχει μειωθεί κατά 70%, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Shares 77

Σχόλια


Read more:
Close