Μενού

Ειδικό πρόγραμμα στα σχολεία μαθαίνει στα παιδιά τη φιλοζωία!

Shares 1K

φιλοζωία σχολεία πρόγραμμα Δάκρυσαν όταν είδαν σκηνές κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων σε μια παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και το βλέμμα τους «σκοτείνιασε»…. Περίπου 110 παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων (Ε” και ΣΤ”) του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης ενημερώθηκαν, για τις αξίες τις φιλοζωίας, στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το φιλοζωικό σωματείο «Αγγίζωο».

Κατά την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος, που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου από το 13ο Δημοτικό Σχολείο, η ανταπόκριση των μαθητών αλλά και των δασκάλων συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ευαισθησία από όλες τις πλευρές, δήλωσε στο ΑΠΕ η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου.

«Κάποια παιδάκια δάκρυσαν στην εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου σκυλιού» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τασοπούλου και συμπλήρωσε ότι η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει και σε μικρότερους μαθητές του ίδιου σχολείου, τις επόμενες εβδομάδες.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει δύο βίντεο που αφορούν στην εγκατάλειψη και κακοποίηση των ζώων και διαφανειών που αναφέρονται στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από πλευράς δήμου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το θέμα των αδέσποτων στον δήμο Κοζάνης είναι μείζον θέμα, είπε η κ. Τασοπούλου και πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει το μοναδικό αδειοδοτημένο καταφύγιο ζώων στη Δυτική Μακεδονία.

Στις επόμενες παρουσιάσεις που θα γίνουν σε σχολεία του δήμου, θα αναφερθεί και η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με βάση το παράδειγμα που έδωσαν σχολεία στον νομό Πέλλας, σημείωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών για ζητήματα που έχουν σχέση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και η διαχείρισή τους και για ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία, καθώς και η «καλλιέργεια» της φιλοζωίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής, το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη, το Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρόκου, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Άνω Κώμης, το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Καρυδίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαραυγής, το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Ακρινής και το Δημοτικό Σχολείο Λευκόβρυσης.

news.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close