Μενού

Ιαπωνία: Το απίστευτο νησί που είναι γεμάτο λαγούς

Shares 134

νησί λαγοί Ιαπωνία Ό,τι πιο χαριτωμένο υπάρχει στο ζωικό βασίλειο, σε ένα κατά τ” άλλα μουντό και σκοτεινό σκηνικό… Η ιστορία του νησιού Οκουνοσίμα.

Αν λατρεύεται τους λαγούς, τότε το επόμενο ταξίδι σας πρέπει να είναι στην Ιαπωνία. Το νησάκι Οκουνοσίμα (Okunoshima) απέχει μόλις 12 λεπτά από τη Χιροσίμα με πλοιάριο και είναι ο προορισμός που πρέπει να ανακαλύψετε.

Άλλοι πηγαίνουν εκεί για τις εξωτικές παραλίες και άλλοι για την λευκή άμμο, οι περισσότεροι όμως επισκέπτονται το νησάκι για τους λαγούς του. Το νησάκι όμως κρύβει μια σκοτεινή ιστορία…

Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λειτουργούσαν εκεί εργοστάσια χημικών όπλων, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο με την Κίνα. Μια ιστορία λέει ότι οι λαγοί χρησιμοποιούνταν τότε ως πειραματοζώα και χρόνια μετά κατακλύζουν ελεύθερα το νησί. Υπάρχουν όμως και άλλες θεωρίες…

«Οι λαγοί ήρθαν στο νησί το 1971 γιατί ένα σχολείο εδώ κοντά δεν μπορούσε πια να τα έχει υπό την προστασία του. Έτσι, μεταφέρθηκαν αρχικά εδώ 8 λαγοί. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία», δηλώνει ο ξενοδόχος Kadowaki Hirokazu. Ύστερα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι λαγοί άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα τώρα να αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό προορισμό.

Ό,τι πιο χαριτωμένο υπάρχει στο ζωικό βασίλειο πίσω από μία κατά τ’ άλλα σκοτεινή ιστορία…

Αυτό μάλιστα είναι… λαγονήσι! Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

newsit.gr

Shares 134

Σχόλια


Read more:
Close