Μενού

Η τραυματισμένη «Hope» συμβολίζει την ελπίδα (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 103

ελπίδα Επιβίωσε παρά τη φρικτή επίθεση από λαθροθήρες – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

«Hope», δηλαδή «Ελπίδα» ονομάστηκε ένας ρινόκερος στη Νότιο Αφρική ο οποίος επιβίωσε ύστερα από φρικτή επίθεση που δέχθηκε από λαθροκυνηγούς οι οποίοι έκοψαν κι αφαίρεσαν το κέρατό του.

Το 4χρονο θηλυκό έμεινε με πληγή μισού μέτρου στο σημείο όπου οι λαθροθήρες έκοψαν το «πολύτιμο» κέρατο.

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στο οποίο ζούσε ο ρινόκερος τον βρήκαν ημιθανή πολλές μέρες μετά την επίθεση με τη μεγαλύτερη πληγή που έχουν δει την τελευταία 3ετία.

Οι κτηνίατροι εγχείρησαν τη Hope την περασμένη εβδομάδα αφαιρώντας το νεκρό ιστό και τα σκουλήκια που είχαν εγκατασταθεί στο πληγωμένο κεφάλι της και τοποθέτησαν στο ίδιο σημείο ένα κομμάτι ενισχυμένου γυαλιού, χρησιμοποιώντας μεταλλικές βίδες.

«Αν μπορούμε να σώσουμε τη Hope, αν μπορεί να επιστρέψει στο καταφύγιο και να αναπαραχθεί, τότε στη διάρκεια της ζωής της θα συμβάλει στην επιβίωση του είδους», τόνισε ο Δρ Gerhard Steenkamp από το Πανεπιστήμιο της Πραιτόρια.

Πιστεύεται πως οι λαθροθήρες χτύπησαν τη Hope με βέλος με ηρεμιστικό και ενώ ήταν ναρκωμένη της έκοψαν το κέρατο.

Το ρινικό οστό της ήταν σπασμένο βάρβαρα και κομμάτι του είχε αφαιρεθεί, αφήνοντας εκτεθειμένη τη ρινική οδό και τα ιγμόρεια.

Οι κτηνίατροι εκτιμούν πως μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να θεραπευτεί ο ρινόκερος.

Η ζήτηση για κέρατο ρινόκερου είναι υψηλή σε ορισμένες περιοχές της Ασίας καθώς θεωρείται σύμβολο «στάτους» και θεραπευτικό εργαλείο, παρότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μπορεί πράγματι να θεραπεύσει κάτι…

Η οργάνωση «Saving the Survivors» αναλαμβάνει τη θεραπεία ρινόκερων που έχουν πληγές από πυρά, τραύματα στο κεφάλι και άλλα χτυπήματα με δράστες πάντα τους λαθροθήρες. Σύμφωνα με την οργάνωση άλλος ένας θηλυκός ρινόκερος, η Thandi, ανάρρωσε μετά τη βίαια αφαίρεση του κέρατού της από λαθροθήρες και μάλιστα τον Ιανουάριο έφερε στον κόσμο το μικρό της.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

ελπίδα

ελπίδα

ελπίδα

ελπίδα

ελπίδα

ελπίδα

 newsbeast.gr
Shares 103

Σχόλια


Read more:
Close